Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

25 χρόνια από την από πρώτη εισαγωγή Αστυφυλάκων μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων

 

Είκοσι πέντε χρόνια είναι αναμφίβολα ένα αντιπροσωπευτικό διάστημα, ώστε να γίνει ένας ξεκάθαρος απολογισμός για το επιτυχημένο ή όχι ενός εγχειρήματος , που άλλαξε την ιστορία του Σώματος.Την ένταξη των νέων αστυνομικών μέσω των Πανελλήνιων Εξετάσεων. Η απάντηση σ' αυτές τις περιπτώσεις δίνεται από την ίδια τη ζωή , στην πράξη , από την καθημερινή τριβή με τα προβλήματα , στον διαχρονικό αγώνα όλων εδώ και 25 χρόνια.

Με έναν απροσδιόριστο ενθουσιασμό η 12η Ιανουαρίου 1996 ήταν η στιγμή που ο καθένας από εμάς άφησε πίσω το ανέμελο των νεανικών του χρόνων ορίζοντας το μέλλον του στα χρώματα της στολής της Ελληνικής Αστυνομίας . Χωρίς να γνωρίζει τίποτα από όσα θα βίωνε τις επόμενες δεκαετίες , λύπες και χαρές. 

Αυτός τελικά είναι ο ορισμός του υπηρεσιακού μας βίου , λύπες και χαρές μαζί , αναμεμειγμένες πάντα και εναλλασσόμενες μεταξύ τους . Έτσι τα χρόνια πέρασαν δύσκολα και όμορφα , όπως θα περάσουν και αυτά που θα έρθουν . Με την ίδια ακριβώς διάθεση για προσφορά εμπλουτισμένη όμως με πολύ περισσότερη εμπειρία. Αυτό είναι από τα λίγα πράγματα που άλλαξαν πάνω μας , μαζί με την πιο ώριμη ίσως εξωτερική μας εμφάνιση .

Πριν είκοσι πέντε χρόνια πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να αλλάξουμε τα πάντα και σίγουρα άλλαξαν πολλά , αλλά όχι τα πάντα . Αρκετά ζητήματα θεσμικής φύσεως που απασχόλησαν την 1η Σειρά , απασχολούν και την 25η.Πάντα όμως υπάρχει η ελπίδα ότι σύντομα θα πάρουν μορφή οι δεσμεύσεις δυόμισι δεκαετιών .

Σήμερα που συμπληρώνονται ακριβώς 25 χρόνια από την πρώτη εισαγωγή δοκίμων Αστυφυλάκων προερχόμενων από Πανελλήνιες Εξετάσεις , κυριαρχεί η σιγουριά ότι αποτέλεσε την μεγαλύτερη τομή που έγινε ποτέ στο Σώμα και ίσως το κύριο φίλτρο της αλλαγής που επήλθε στην λειτουργία της για πάνω από δύο δεκαετίες . Ελπίζω να παραμείνουμε αισιόδοξοι , δυναμικοί και πρωτοπόροι όπως τότε και κυρίως ποτέ να μην ξεχάσουμε όσους έφυγαν από κοντά μας μέσα σ' αυτήν την διαδρομή .


άρθρο του Πέτρου Ντεληγιάννη

Ταμία Ένωσης Αξιωματικών 

Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :