Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων των νέων Αστυφυλάκων πραγματοποιήθηκαν στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου Απονεμήθηκαν πτυχία σε συνολικά (492) νέους Αστυφύλακες

 
Τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019, σε 492 νέους Αστυφύλακες της 21ης εκπαιδευτικής σειράς 2017-2019, στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου.
Πιο αναλυτικά, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων, όπου ονομάστηκαν 213 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.
Τα πτυχία επέδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο οποίος συνεχάρη προσωπικά τους νέους Αστυφύλακες για την ευδόκιμη ολοκλήρωση της φοίτησής τους στη Σχολή Αστυφυλάκων και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ν. Ροδόπης Δημήτριος Χαρίτου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κομοτηνής Αντιδήμαρχος Παρθένιος Τζενετίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης, ο τοποτηρητής Μουφτείας Ροδόπης κ. Χαλήλ Τζιχάτ, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αρμενίων κ. Χοβανές Σαγντετζιάν, ο Υποδιοικητής της ΧΧΙ (ΤΘΤ) Ταξίαρχος Χ. Προδρόμου, ο εκπρόσωπος του Διοικητή 29ης (ΤΘΤ) Συνταγματάρχης Θεόδωρος Πολυχρονίδης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης, Αρχιπύραχος Μάριος Αποστολίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Παπάζογλου και ο Διοικητής 4ης ΕΜΑΚ, Επιπυραγός Σπυρίδων Κούτρας.
Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης και ο βοηθός αυτού Αστυνομικός Διευθυντής Ευάγγελος Γκίκας, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Τζουβάνας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης, Αστυνομικός Διευθυντής Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, Αστυνομικός Διευθυντής Χρήστος Σταμπουλής, ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πέτρος Δεμερτζίδης, ο Β΄ Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λάμπρος Τσιάρας, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) Αστυνόμος Α’ Παναγιώτης Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Ν. Ροδόπης Ιωάννης Τζαβδαρτζής και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Φορέων.
Μετά το πέρας της τελετής, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, επέδωσε αναμνηστικά δώρα στον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα.
Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, κατά την οποία ονομάστηκαν 76 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Νικόλαος Νικηφόρος .
Τα πτυχία στους νέους αστυφύλακες επέδωσαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Αντώνιος Ρουτζάκης.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ρεθύμνου Δημήτριος Λελεδάκης, ο Βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Ταξίαρχος Στυλιανός Βαρδιαμπάσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, Ταξίαρχος Αδάμ Παραδεισάνος, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Αρχιπύραρχος Νικόλαος Λαγουδάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος Σπυριδάκης, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Σπυρίδων Ραπάνης, εκ μέρους του 547 Α/Μ Τ.Π. ο Ταγματάρχης Εμμανουήλ Κωσταντουράκης, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου, Πλωτάρχης Κωνσταντίνος Καστρινάκης, ο Υποδιοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ρεθύμνου, Επιπυραγός Δημήτριος Δρυγιαννάκης, ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Σπυρίδων Γερμανάκης, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Παπαδάκης, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Μπαλάσης, ο Διοικητής του Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου, Αστυνόμος Β’ Μανούσος Γιανναδάκης, καθώς και εκπρόσωποι των λοιπών Αστυνομικών, Στρατιωτικών, συνδικαλιστικών και τοπικών αρχών του Ρεθύμνου, συνταξιούχων Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων .
Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, όπου ονομάστηκαν 203 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός.
Τα πτυχία απένειμαν στους νέους Αστυφύλακες ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης, ο βουλευτής Έβρου και επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου καθώς και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Ταξίαρχος Πασχάλης Συριτούδης.
Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, αντιπρόσωπος του Διοικητή της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι δικαστικών και πολιτικών Αρχών, προϊστάμενοι δημοσίων Υπηρεσιών νομού Έβρου, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας, Αξιωματικοί Στρατού, Αεροπορίας, Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.
Από τους Διοικητές των Τμημάτων αναγνώσθηκαν οι Ημερήσιες Διαταγές , με τις οποίες δόθηκαν συμβουλές και παραινέσεις προς τους νέους Αστυφύλακες τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η ένταξή τους στις μάχιμες Υπηρεσίες του Σώματος γίνεται σε μία περίοδο που οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των πολιτών από την Αστυνομία συνεχώς αυξάνονται και την υποχρέωσή τους να διατηρήσουν το ήθος, την αποφασιστικότητα, το θάρρος και την εντιμότητά τους.
Στις τελετές επίσης παρέστησαν οι τοπικές, πολιτικές, δικαστικές και στρατιωτικές Αρχές, εκπρόσωποι των τοπικών Μ.Μ.Ε., διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων και πλήθος γονέων, συγγενών και φίλων των αποφοιτησάντων νέων Αστυφυλάκων.
Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και είναι Ανωτέρα Σχολή υπερδιετούς κύκλου σπουδών.
Η φοίτηση των Δοκίμων Αστυφυλάκων στη Σχολή διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα και χωρίζεται σε τρία (3) εκπαιδευτικά έτη.
Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και να προσφέρουν τα μέγιστα στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.
Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής
Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου
Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

πηγή astynomia.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :