Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Κάντε πράξη τις δεσμεύσεις σας!! Μισθολόγιο, βαθμολόγιο, επικινδυνότητα επαγγέλματος

 
Με ισχυρό συμβολισμό, τα αναμμένα κεριά στη μνήμη των Πεσόντων, εν ώρα καθήκοντος, συναδέλφων μας, ολοκληρώθηκε φέτος η κοινή ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών, των Λιμενικών και των Στρατιωτικών, στις 6 Σεπτεμβρίου 2019, στο Λευκό Πύργο, με αφορμή τα εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό της Χώρας.
Τόσο με τις ομιλίες των προέδρων των Ομοσπονδιών όσο και με το δυναμισμό των συγκεντρωθέντων κατά τη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε μέχρι το Υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, το συνδικαλιστικό μας κίνημα έστειλε και πάλι ηχηρά μηνύματα προς την Κυβέρνηση και τα Πολιτικά Κόμματα, εστιάζοντας κυρίως στην αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας και σε άλλα αιτήματα που, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις του πολιτικού κόσμου, δεν έχουν επιλυθεί. «Κάντε πράξη τις δεσμεύσεις σας. Μισθολόγιο, βαθμολόγιο, επικινδυνότητα επαγγέλματος», ήταν το κεντρικό σύνθημα και εξακολουθεί να αποτελεί και τον βασικό μας διεκδικητικό στόχο.
DSCN19553 800x600Στα αιτήματά μας αναφέρθηκαν αναλυτικότερα, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών κ. Δημήτριος ΡΩΤΑΣ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος κ. Δημήτριος ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Γιώργος ΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟΣ, το μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος κ. Δημήτρης ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος κ. Παναγιώτης ΤΣΙΑΝΟΣ, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Ανδρέας ΒΕΛΛΙΟΣ και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ο οποίος κλείνοντας τον κύκλο των ομιλητών, υπενθύμισε ότι οι ένστολοι βρέθηκαν για πρώτη φορά όλοι μαζί στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας το 2003, επειδή η τότε κυβέρνηση είχε αθετήσει τις δεσμεύσεις της.
Σύντομο χαιρετισμό στους συγκεντρωθέντες απηύθυναν, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος ΖΕΡΒΑΣ, η επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κα Κατερίνα ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Γιώργος ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Ευάγγελος ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ενώ παρέστη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ και άλλοι.
Μετά τις ομιλίες ακολούθησε δυναμική πορεία μέσω των κεντρικών οδών της πόλεως προς το Υφυπουργείο Μακεδονίας –Θράκης, όπου η διευθύντρια του Υφυπουργού κ. Θεόδωρου ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, παρέλαβε το Ψήφισμα με τα κοινά αιτήματά μας, το οποίο και επισυνάπτεται.
DSCN1965 800x600IMG 2922 800x600IMG 2930 800x600
IMG 2942 800x600IMG 2956 800x600IMG 2958 800x600
2019 07 29 omosp.S.Α(me POMENS)
, πηγή poaxia.gr


Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :