Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Επιστολή Π.Ο.ΑΞΙ.Α. για την εκλογική αποζημίωση των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου

 
Προς: 1) Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ
         2) Την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ
         3) Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αντώνιο ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
         2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ
         3) Πρωτοβάθμιες Ενώσεις
 
Θέμα: «Εκλογική Αποζημίωση»
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί
Ως γνωστόν, η εκλογική αποζημίωση που χορηγήθηκε στο Αστυνομικό προσωπικό, για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές την 26.05.2019 και τις επαναληπτικές την 02.06.2019, ανήλθε στο ευτελές ποσό των 215€ μεικτά, το δε καθαρό ποσό που έλαβε τελικά ο κάθε δικαιούχος δεν ξεπέρασε τα 160€ και το οποίο πιστώθηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη (13.06.2019), μετά την παρέλευση δηλαδή 19 ημερών.
Επειδή, με το Π.Δ. 56/2019-ΦΕΚ 97Α/11.06.2019 βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο, εν’ όψει των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 και επειδή η εμπλοκή και ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας, όσον αφορά την ομαλή διεξαγωγή τους είναι ίδια, αν όχι σημαντικότερη, παρακαλείσθε όπως:
Α. Προβείτε έγκαιρα στην καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης πριν την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών (07.07.2019).
Β. Το ύψος αυτής, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπολείπεται της κατώτερης αμοιβής που χορηγήθηκε στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και ανήλθε στα 525€.
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα θεωρηθεί εμπαιγμός και ασέβεια σε μία κατηγορία εργαζομένων του Ελληνικού Δημοσίου, όπως είναι το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο όχι μόνο υπερεργάζεται το διάστημα αυτό, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του για την ομαλή άσκηση του ύψιστου δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτών, όπως είναι οι Εθνικές Εκλογές, αλλά ανατρέπεται όλος ο οικογενειακός του προγραμματισμός, καθώς στερείται αδειών, ημερήσιων αναπαύσεων και μάλιστα στο μέσω της καλοκαιρινής περιόδου.
2014 poaxia no ypografes
πηγή poaxia.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :