Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Η οδική ασφάλεια δεν είναι αστείο

 


Άρθρο του Ταμία της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολ.Μακεδονιας Θράκης , Ντεληγιαννη Πέτρου

Το στερεότυπο του "χωριάτη και αγράμματου" αστυνομικού ήταν πρόθυμο να υπηρετήσει το νέο σποτ της Ελληνικής Αστυνομίας για την οδική ασφάλεια, ενόψει εορτών του Πάσχα. Σε μια , μάλλον αποτυχημένη προσπάθεια, να αντιγραφεί η πρωτότυπη ιδέα του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου με το «πουτ δι κοτ ντάουν»,  παρουσιάζεται επί της οθόνης η κεντρική ιδέα που είχε όποιος ανέλαβε να  υλοποιήσει το ίδιο concept.
     Πραγματικά όμως , ποιος σκοπός της οδικης ασφάλειας μπορεί να εξυπηρετηθεί με  γραφικότητες και παντελή έλλειψη σεβασμού προς το λειτούργημα μας, αλλά και προς τον τελικό αποδέκτη του μηνύματος που είναι ο Έλληνας οδηγός ; Ότι το ζήτημα της οδικής ασφάλειας είναι αστείο σαν τους διαλόγους;
    Η αστυνομική οικογένεια που,κυρίως από το 1995 και μετά, αποδεδειγμένα διαθέτει στις τάξεις της επαγγελματίες πανεπιστημιακού μορφωτικου επιπέδου ,δεν χρειάζεται να πειραματίζεται τέτοιες μεθόδους για να επικοινωνήσει ένα τέτοιο σοβαρό μήνυμα . Κατάφερε να συγκαταλέγεται στους δημοκρατικούς θεσμούς με την μεγαλύτερη αποδοχή από τους πολίτες λόγω της καθημερινής θυσίας μας  , χωρίς σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και μάλιστα τέτοιου είδους .
Κοιτάζουμε με σεβασμό  αντίστοιχες προσπάθειες σε αστυνομίες του εξωτερικού, που δείχνουν την αμφίπλευρη εκτίμηση  πολιτείας και πολίτη , την ευαισθησία και την ευθύνη εν τέλει ,που οφείλεται από όλες τις πλευρές για μία από τις δυσκολότερες στιγμές του ανθρώπου.
    Την προσπάθεια αντιστροφής της πορείας που έχουμε επιλέξει ως Σώμα , μας υπαγορεύει να την καταγγειλουμε ως τουλάχιστον άστοχη, με μόνη κατανόηση ότι πρόκειται για ένα σοβαρό  επικοινωνιακό λάθος .
Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :