Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Ομιλία με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο» από τον Διοικητή του Α.Τ. Κάτω Νευροκοπίου

 Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Δήμου Κ. Νευροκοπίου πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο».
Ομιλητής ήταν ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου, κ Ιγνάτιος Μωυσίδης (Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου).
Το Διαδίκτυο (Internet), εκτός από ανεξάντλητη πηγή κάθε είδους πληροφόρησης, αποτελεί μέσο ψυχαγωγίας και ένα από τα πλέον δημοφιλή μέσα επικοινωνίας μεταξύ των νέων. Η χρήση του όμως πολλές φορές εγκυμονεί κινδύνους.
Η κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου απέδειξε ότι μικροί και μεγάλοι έδειξαν ενδιαφέρον προκειμένου να ενημερωθούν για τους κινδύνους που διατρέχουν κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο, τις σύγχρονες μορφές κυβερνοεγκλήματος, καθώς και για τα μέτρα προστασίας τους.
Ο κ Μωυσίδης ανέλυσε το φαινόμενο του «εθισμού» και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του. Στους κινδύνους ανέπτυξε και τη δράση των παιδόφιλων - παιδεραστών, δηλαδή με ποιους τρόπους προσεγγίζουν τα θύματά τους μέσα από το διαδίκτυο.
Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ Μωυσίδης είπε ότι η Αστυνομία, με αιχμή του δόρατος τη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομεύει το χώρο του διαδικτύου 24 ώρες το 24ωρο και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Τόνισε στους ακροατές πως εάν κάτι τους προβληματίσει, να μην διστάσουν να τηλεφωνήσουν στο 11188.
Κλείνοντας ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ Ησαϊας Χατζηκωνσταντίνου, αφού ευχαρίστησε τον κ Μωυσίδη για την εξαιρετική ομιλία του, αναφέρθηκε και στο σημαντικό έργο το οποίο επιτελεί το ΑΤ Κ Νευροκοπίου στα όρια των αρμοδιοτήτων του.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση


πηγή dramania.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :