Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Απονομή πτυχίων στους (74) απόφοιτους του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.) της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αττική και Βέροια

 

Στην τελετή απονομής στην Αττική, τα πτυχία στους απόφοιτους Αξιωματικούς, απένειμε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Τζανέτος Φιλιππάκος συνεπικουρούμενος από τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη
Στην αντίστοιχη τελετή στη Βέροια, τα πτυχία απένειμε η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου συνεπικουρούμενη από το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγο Ανδρέα Αποστολόπουλο
Απονεμήθηκαν τα πτυχία στους (74) συνολικά απόφοιτους του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.). Οι τελετές αποφοίτησης πραγματοποιήθηκαν χθες, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 το πρωί, στις εγκαταστάσεις των Σχολών Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αττική και Βέροια.
Στην έδρα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στις Αχαρνές Αττικής, στη δοξολογία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.
T α πτυχία στους (31) απόφοιτους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και στα (3) στελέχη του Αρχηγείου της Αστυνομίας Κύπρου, απένειμε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Τζανέτος Φιλιππάκος συνεπικουρούμενος από τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.
Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς τους αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς όπου - μεταξύ άλλων - ανέφερε:
«Η σημερινή ημέρα αποτελεί έναν ιδιαίτερο σταθμό για την υπηρεσιακή σας εξέλιξη, και πραγματικά νιώθω ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας, στο χώρο της Αστυνομικής μας Ακαδημίας.
Η μέριμνα για τη συνεχή επιμόρφωση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Υπουργείο μας και το Αρχηγείο…
… Η εποχή μας έχει ανάγκη, προσδοκά και δικαιούται μία Αστυνομία ικανή και άξια, ανοικτή στην κοινωνία. Οι πολίτες θέλουν τον Αστυνομικό επαγγελματία, εκπαιδευμένο και υπεύθυνο, αμερόληπτο, αλλά και ευαίσθητο απέναντι στον άνθρωπο…
…Ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά σας, το γνωρίζετε ήδη, πως δεν είναι εύκολος. Η αποστολή σας θα γίνεται όλο και περισσότερο απαιτητική, αλλά ταυτόχρονα όλο και πιο υψηλή και πολύτιμη…
…Συγχαίρω τον καθένα από εσάς προσωπικά και σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία, με υγεία και επιτυχίες και κάθε ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειές σας…»
Ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Αστυνομικός Διευθυντής Χαράλαμπος Καλόγηρος, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή της Σχολής δίνοντας στους απόφοιτους Αξιωματικούς παραινέσεις και οδηγίες για θέματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος αλλά και προσωπικού ενδιαφέροντος.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Συντονιστής Υποστήριξης Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγος Ιωάννης Ράμφος, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Αντιπύραρχος Δημήτριος Καλλιανιώτης, η κα. Χριστίνα Μελετιέ, ως εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Στόλου, Θεόδωρος Συρινίδης, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό, διδάσκοντες καθηγητές στη Σχολή, καθώς και συγγενείς των αποφοιτησάντων Αξιωματικών.
Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας επίσης παρέστησαν ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Γεώργιος Τηλελής, η Διευθυντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη, η Υποδιοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος Αθανασία Κορκοντζέλου, η Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, Ταξίαρχος Σοφία Λαμπροπούλου και ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Ρόκκος.
Στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδος, στο Πανόραμα Βέροιας, σε αντίστοιχη τελετή, τα πτυχία στους (40) αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς, απένειμε η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Αικατερίνη Παπακώστα – Σιδηροπούλου, συνεπικουρούμενη από το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγο Ανδρέα Αποστολόπουλο.
Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων.
Στον χαιρετισμό της η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Σεβασμιώτατε είναι μεγάλη η χαρά που έχουμε να ευλογείτε σήμερα αυτή την τόσο σπουδαία, εύσημον ημέρα, όπως είπατε, όπου οι σαράντα αξιωματικοί μας, άνδρες και γυναίκες μας κάνουν εξαιρετικά υπερήφανους και προσωπικά εμένα υπερήφανη…
…αυτή η μέρα σήμερα εδώ είναι μία πολύ σημαντική, μια σπουδαία ημέρα, γιατί αποδεικνύει ότι η Ελληνική Αστυνομία μεριμνά, και τα στελέχη της μεριμνούν κι έχουν ως κύρια φροντίδα τους την προσφορά της ασφάλειας προς τον άνθρωπο, προς τον πολίτη, της γαλήνης του κοινωνικού συνόλου με υψηλό αίσθημα ευθύνης και, κυρίως, εξοπλισμένοι με πνευματικά, ακαδημαϊκά εφόδια.
Υπό την έννοια λοιπόν αυτή θέλω να πω και προς τη μία πλευρά, των συγγενών οι οποίοι καμαρώνουν σήμερα τους αξιωματικούς μας, και προς την πλευρά των ενστόλων, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί, κύριοι Στρατηγοί, στο να είναι πειθαρχημένοι, στο να είναι συγκρατημένοι και στο να κάνουν καλά τη δουλειά τους, ότι όσοι επιχείρησαν ή όσοι επιχειρούν ή όσοι θα επιχειρήσουν να πλήξουν ως εύκολο στόχο τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, να γνωρίζουν ένα πράγμα. Ότι θα βρουν απέναντί τους σύσσωμη την ελληνική κοινωνία. Διότι η ελληνική κοινωνία σας εμπιστεύεται και σας εμπιστεύεται διότι κάνετε εξαιρετική δουλειά με αντίξοες συνθήκες...
…εδώ λοιπόν θέλω να υπογραμμίσω ότι αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανη ακόμη, διότι η Ελληνική Αστυνομία το τελευταίο διάστημα, πάντοτε, αλλά ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, έχει κάνει μια σειρά επιτυχιών εξάρθρωσης εγκληματικών οργανώσεων οι οποίες ταλαιπώρησαν τον ελληνικό λαό, έπληξαν τους Έλληνες πολίτες και η Ελληνική Αστυνομία αποκατέστησε και το αίσθημα του Κράτους Δικαίου και της Ευνομίας και της Τάξης, με τρόπο άριστο και θέλω από αυτό το βήμα να την συγχαρώ και να συγχαρώ και την φυσική ηγεσία και τους αξιωματικούς και τις ομάδες οι οποίες συνήργησαν, διότι όλο αυτό ως προϊόν, ως αποτέλεσμα εμπνέει εμπιστοσύνη, εμπνέει τον σεβασμό της ελληνικής κοινωνίας».
Ομιλία πραγματοποίησε και ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, Αστυνομικός Διευθυντής Διονύσιος Κούγκας, δίνοντας στους απόφοιτους Αξιωματικούς παραινέσεις και οδηγίες για θέματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος.
Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ο Υποδιοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος Παναγιώτης Κορδούλης, ο Πρόεδρος - Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας SOUKOS ROBOTS, Κωνσταντίνος Σούκος, εκπρόσωποι των Δικαστικών και Εισαγγελικών Αρχών, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων της Ελληνικής Αστυνομίας, διδάσκοντες καθηγητές στη Σχολή, καθώς και συγγενείς των αποφοιτησάντων Αξιωματικών.
Επίσης παραβρέθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Δημήτριος Σιορέντας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Ταξίαρχος Βασίλειος Καραπιπέρης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Αστυνομικός Διευθυντής Χρήστος Σιμούλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, Αστυνομικός Διευθυντής Χαράλαμπος Θεοχάρης, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Διευθυντής Ασημάκης Χριστοδουλίδης και άλλοι αξιωματικοί, καθώς και αστυνομικό προσωπικό.
Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες μετεκπαιδεύσεις έχουν ως σκοπό τη συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής μόρφωσης των επιτελών - στελεχών του Σώματος, τη διεξοδική συζήτηση και ανάλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, καθώς και την έρευνα, μελέτη και ενημέρωσή τους στα σύγχρονα και γενικότερα θέματα διοίκησης προσωπικού και επιτελικού σχεδιασμού, με στόχο τη δημιουργία ικανών, παραγωγικών και λίαν αποτελεσματικών ηγετικών στελεχών.
Φωτογραφικό υλικό από την τελετή αποφοίτησης στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αττική

Φωτογραφικό υλικό από την τελετή αποφοίτησης στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στη Bέροια
πηγή astynomia.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :