Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Ανακοίνωση της Ένωσης Αξ/κων Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας για την επίθεση σε διμοιρία της Θεσσαλονίκης

 
Μετά την τελευταία πρωτοφανή δολοφονική επίθεση εναντίον της διμοιρίας Υ.Α.Τ., του περασμένου Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, στην οποία ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί αστυνομικών, θα πρέπει να επισημανθούν δύο σημεία.

Κατά πρώτον, είναι γεγονός ότι οι αστυνομικοί τελευταία αποτελούν καθημερινό στόχο απρόκλητης βίας, από συγκεκριμένο χώρο προσώπων. Μετά την τελευταία αυτή επίθεση υπάρχει πλέον μια ποιοτική διαφορά στην εκδήλωση των πράξεων βίας, η οποία χαρακτηρίζεται από τέτοιο σχεδιασμό και μεθοδικότητα, που στοχεύει ευθέως στην αφαίρεση ανθρωπίνων ζωών αστυνομικών.

Αντίθετα, από μέρους της πολιτικής ηγεσίας ουδεμία μεταβολή στη βούληση υπάρχει ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τέτοιου είδους ακραίες πράξεις βίας, οι οποίες όχι μόνο απειλούν ευθέως τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα συναδέλφων, αλλά αποτελούν σοβαρή πηγή διακινδύνευσης των εννόμων αγαθών των πολιτών.

Προσφάτως γίναμε δέκτες της άμεσης ευαισθητοποίησης και πρωτοβουλίας της πολιτικής ηγεσίας στην αντιμετώπιση περιστατικών βίας, μικρότερης ποινικής απαξίας, στην οποία η ΕΛ.ΑΣ. ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά, ταυτοποιώντας τους δράστες και οδηγώντας τους στη δικαιοσύνη. Το σύνολο της κοινωνίας με έκπληξη και απορία παρατηρεί την ανεκτικότητα, από πλευράς των πολιτικών ιθυνόντων, απέναντι σε περιστατικά βίας και μάλιστα πολύ μεγάλης έντασης όταν τα θύματα είναι αστυνομικοί.

Κατόπιν τούτων, η Ένωση Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας απευθύνεται προς τους συναδέλφους της Δ.Α.Ε.Θ. αστυνομικούς, αδιακρίτως βαθμού, καθότι από τον ανώτερο αξιωματικό μέχρι τον κατώτερο βαθμολογικά αστυνομικό άπαντες είναι σκληρά εργαζόμενοι, σε ακραίες πολλές φορές συνθήκες, αγωνιζόμενοι καθημερινά για το βιοπορισμό των οικογενειών τους, εκφράζοντας την ηθική της υποστήριξη προς εκείνους και διαβεβαιώνοντάς τους παράλληλα ότι θα συνεχίσει να ασκεί ακόμα εντονότερη, κατά το δυνατόν, πίεση προς την πολιτική ηγεσία με καίριες παρεμβάσεις και προτάσεις για την προάσπισή τους. Σήμερα (05-06-18) το προεδρείο μας επισκέφτηκε τον Προϊστάμενο, καθώς και λοιπούς αξιωματικούς της Δ/νσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, ενώ το προσεχές διάστημα θα προγραμματιστούν και άλλες, θεσμικές εκ μέρους μας, συναντήσεις με εκπροσώπους τη Φυσικής Ηγεσίας προς αντιμετώπιση ζητημάτων, που αφορούν την καθημερινότητα των υπηρετούντων στην εν λόγω Διεύθυνση.

Η Ένωση Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας απευθυνόμενη στο σύνολο της κοινωνίας, που εκδηλώνει την πλήρη ηθική καταδίκη τέτοιων περιστατικών, διαβεβαιώνει για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. για την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών και αναμένει από κάθε πολίτη χωριστά να σταθεί στο πλευρό μας, ώστε και η πολιτική βούληση να ανταποκριθεί επιτέλους στην ανάγκη των περιστάσεων.ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ι.

Γεν. Γραμματέας Καμούρας Κλ.

πηγή eakm.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :