Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

"Ο λογαριασμός εκεί που πρέπει.. ", άρθρο του ΝΤΕΛΗΓΙΑΝΝΗ Πέτρου

 


Πριν λίγες ημέρες η Ε.Α.Α.Μ.Θ. κατέθεσε πρόταση για  την απλοποίηση απόδοσης κατασχεμένων οχημάτων σε Υπηρεσίες του Σώματος , πρόταση  η ορθότητα της οποίας εκτιμήθηκε προκαλώντας ερώτηση στη Βουλή . Συνέπεσε , μάλιστα , μετά από λίγα εικοσοτετράωρα να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ  με πέντε χιλιάδες συναδέλφους και άλλους τόσους σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η όποια ομαλότητα , στο τέλος ακόμα μιας αγωνιστικής περιόδου στην διάρκεια της οποίας δεν έλλειψαν πάλι τραυματισμοί αστυνομικών και έκτροπα εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων.
Όλα αυτά για την διεξαγωγή ενός  "διαγωνισμού" μεταξύ οικονομικά εύρωστων ανωνύμων εταιρειών ,οι οποίες  διεκδικούν μετ'επιτάσεως την αυτοδιάθεσή τους αλλά όταν φτάνει η συζήτηση στην κρατική αρωγή προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ,  τα αφεντικά των ομάδων εμφανίζονται απολύτως πρόθυμα να την αποδεχτούν. Κι έτσι έμμεσα ο φορολογούμενος διασφαλίζει τα συμφέροντα Ανωνύμων Εταιρειών οι οποίες μάλιστα κατά καιρούς φοροαποφεύγουν ή εισφοροαποφεύγουν με αποτέλεσμα ο κρατικός κορβανάς να επιβαρύνεται εκατομμύρια ευρώ.
Για την οικονομία του κειμένου να θυμίσουμε  ότι έχει θεσπιστεί η ναύλωση υπηρεσιακών οχημάτων και η καταβολή χρηματικού αντιτίμου οριζόμενου ανά Αστυνομικό και ανά ώρα, όμως παρά του ότι η νομοθεσία υπάρχει , δεν εκδίδεται ο λογαριασμός σύμφωνα με τους πίνακες . Από τα δεκάωρα που δούλεψαν οι συνάδελφοί μας το περασμένο Σάββατο και τα εκατοντάδες υπηρεσιακά οχήματα που κινήθηκαν , πόσα νέα υπηρεσιακά οχήματα  άραγε θα μπορούσαμε να είχαμε εξασφαλίσει αν εφαρμοζόταν η νομοθεσία ;
Περιέργως καμία Κυβέρνηση δεν θέλησε να διαχωρίσει τη θέση της και να μας απομακρύνει μια και καλή από ένα έργο το οποίο δεν μας αναλογεί και απομυζά ανθρώπινο προσωπικό και οικονομικούς πόρους από τα ασθμένοντα ταμεία της .Αλλά το επίσης παράξενο είναι ότι η Τρόικα που έχει υπολογίσει με λεπτομέρεια κάθε πιθανό αίτιο δημοσιονομικής εκτροπής , δεν υπολόγισε καμία φορά το ετήσιο κόστος διεξαγωγής γεγονότων τέτοιου είδους . Επειδή οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συνεχίσουν να έρχονται για πολλά ακόμα χρόνια και μετά το τέλος των Μνημονίων , καλό θα ήταν κάποια στιγμή , να βγάλουν επιτέλους τον λογαριασμό και να τον στείλουν εκεί που πρέπει .Μακριά από τον ελληνικό λαό και την τσέπη του.

Πέτρος Ντεληγιάννης
Γραμματέας Ανθ/μων ΕΑΑΜΘ
Υπεύθυνος Εκδόσεων & Ιστοσελίδας ΕΑΑΜΘ
Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :