Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Συνάντηση Π.Ο.ΑΞΙ.Α. με Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο. ΤΟΣΚΑ Νικόλαο

 

Ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. μετά από  συνάντηση που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Από την σημερινή συνάντηση με τον  αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, από τον οποίο ζητήσαμε την θέση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για τα κάτωθι φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη μας.
α) Το θέμα της παράλληλης επετηρίδας των Αξιωματικών
β)Το θέμα των Αξιωματικών του ΤΕΜΑ και της προαγωγής των Ανθμων
γ)Την αύξηση των ορίων ηλικίας παραμονής στο σώμα των Αξιωματικών
δ)Το φαινόμενο της καθημερινής σχεδόν διάθεσης των Διοικητών Αξιωματικών σε μέτρα τάξης εκτός των ορίων της εδαφικής αρμοδιότητας των υπηρεσιών τους
ε) Το επίδομα των ΕΚΑΜ
Ο κ. υπουργός συμφώνησε  με τις θέσεις της Ομοσπονδίας για όλα τα προαναφερόμενα θέματα όπως αυτές έχουν δημόσια εκφρασθεί σύμφωνα και με το ψήφισμα του τελευταίου συνεδρίου μας.
Για το θέμα των Ανθμων δήλωσε ότι θα ζητήσει και τις θέσεις της φυσικής ηγεσίας.
Σε κάθε περίπτωση, συμφώνησε ότι όλα τα παραπάνω ζητήματα θα πρέπει να έχουν θεσμοθετηθεί μέχρι τέλους Μαΐου και να συμπεριληφθούν στο πόρισμα της επιτροπής του Αρχηγείου,που αυτή την περίοδο επεξεργάζεται την αλλαγή του τρόπου προαγωγής  των Αξιωματικών.
Όσον αφορά το θέμα του επιδόματος των ΕΚΑΜ, δήλωσε ότι θα θέσει άμεσα το θέμα στον αναπλ.υπουργο Οικονομικών κ. Χουλιαράκη,προκειμένου να εξευρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που προέκυψε μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.
Η Ομοσπονδία μας,είναι αποφασισμένη σ αυτά τα  μείζονος σημασίας ζητήματα να δώσει άμεσα λύσεις, αναμένοντας την υλοποίηση τους σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του κ.Υπουργού μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έθεσε!
Σε διαφορετική περίπτωση θα καθορίσει μέσω των συντεταγμένων οργάνων της της περαιτέρω δράσεις Της!

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :