Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Έρχεται η Δικαστική Αστυνομία και αναλαμβάνει δράση

 

του Γιώργου Αντωνόπουλου
Το σχέδιο νόμου για την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας, παρέδωσε στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, η πρόεδρος της Ειδικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη.
Το σχέδιο νόμου - σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης -, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η απαραίτητη επεξεργασία, πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή.
Η ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας συνιστά πάγιο αίτημα του δικαστικού κόσμου, ωστόσο κατά το παρελθόν δεν είχε καταστεί εφικτή η ικανοποίησή του, εξαιτίας αντιδράσεων από υπουργεία με συναφείς αρμοδιότητες.
Οι αρμοδιότητες που θα έχει η Δικαστική Αστυνομία:
Οι εργαζόμενοι στη Δικαστική Αστυνομία θα υποβοηθούν το έργο των εισαγγελικών αρχών, θα βεβαιώνουν αξιόποινες πράξεις, θα μπορούν να διεξάγουν προκαταρκτικές έρευνες, θα έχουν ρόλο στην προανάκριση, αλλά και τη φύλαξη των δικαστηρίων.
Ακόμη, θα επιδίδουν κλήσεις των δικαστικών αρχών, αλλά και θα εκτελούν τις ποινικές αποφάσεις .
Πρόκειται για έναν τομέα που έχει αποδειχθεί προβληματικός, καθώς αυτή τη στιγμή και με βάση επίσημα στοιχεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, οι ανεκτέλεστες αποφάσεις ξεπερνούν τις 50.000.

πηγή dikaiologitika.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :