Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Πώς Βλέπουν οι Γιατροί τη Γενοκτονία των Τροχαίων στην Ελλάδα

 


Ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΚΑΤ μας εξηγεί τι να κάνεις αν γίνεις μάρτυρας κάποιου τροχαίου.


Τα τροχαία για εμάς είναι καθημερινά. Αποτυπώνονται στη μνήμη. Ποτέ δεν συνηθίζονται σκηνές τραυματισμένων νέων ανθρώπων ή διαμελισμένων σωμάτων ή ανθρώπων που έχουν εμπλακεί σε ένα βαρύ τροχαίο. Τέτοια ζούμε κάθε μέρα», μου λέει ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας στο ΚΑΤ, συντονιστής διευθυντής της Δ΄ Ορθοπεδικής Κλινικής, Γιώργος Μαχαιράς, όταν τον συναντώ στο γραφείο του.
«Τα περισσότερα περιστατικά έρχονται τις πρώτες πρωινές ώρες στα επείγοντα μεταξύ, 04:00 και 06:00. Συνήθως είναι νεαρά άτομα που έρχονται από μέρη διασκέδασης, από νυχτερινές εξόδους, που το περίεργο είναι ότι οι περισσότεροι δεν τρακάρουν με άλλο αυτοκίνητο, αλλά βγαίνουν από τον δρόμο και χτυπάνε σε κάποια κολώνα ή κάποιον τοίχο. Αν τύχει και περνάει άλλο αυτοκίνητο, μπορεί να τρακάρουν, αλλά κυρίως αυτό που συμβαίνει είναι ότι φεύγουν από τον δρόμο. Προφανώς είναι υπό την επήρεια του αλκοόλ ή είναι πολύ κουρασμένοι και κοιμούνται στο τιμόνι. Για να μην πούμε και για τις περιπτώσεις που οργανώνονται παράνομοι αγώνες ταχύτητας. Τα μεγαλύτερα τροχαία συμβαίνουν κατά τις πρωινές ώρες στην Κηφισίας, στη λεωφόρο Ηρακλείου, τη Συγγρού κτλ», σχολιάζει ο κ. Μαχαιράς και θυμάται κάποια από τα σοκαριστικά περιστατικά που έχουν έρθει στο ΚΑΤ.
Είναι μερικές φορές που τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Τις προάλλες, έφεραν από τη λεωφόρο Ηρακλείου τρία παιδιά νέα, τα δύο σκοτωμένα και το άλλο βαριά τραυματισμένο. Μέσα στην Αθήνα, με αυτοκίνητο. Είναι κρίμα», λέει ο διευθυντής της Δ΄ Ορθοπεδικής Κλινικής. «Σε ένα άλλο περιστατικό, μία μητέρα πήγε να πάρει τα παιδιά που πήγαν να διασκεδάσουν και έπεσε πάνω σε τρία κορίτσια με το αυτοκίνητο. Τώρα πρόσφατα, μας έφεραν μία κυρία από τη Σπάρτη, έχει σπασμένα δύο πόδια, το πρόσωπό της, έχει αιμοθώρακα, κατάγματα στα πλευρά. Ήταν τρία άτομα, μέσα σε ένα αυτοκίνητο που τράκαρε».
Ο κ. Μαχαιράς μου εξηγεί ότι οι εικόνες στα επείγοντα του ΚΑΤ είναι σκληρές για τον καθένα. «Είναι κρίμα να βλέπει κανείς νέα παιδιά 19-20 χρονών, μέχρι 25, τα οποία έχουν βγει από τον δρόμο, επειδή έχουν αποκοιμηθεί. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να οδηγούν και επειδή έχω κι εγώ νέα παιδιά, τους λέω "μην μπεις σε αυτοκίνητο, αν βγεις. Πάρε ένα ταξί και έλα". Έχω ζήσει στην Αγγλία πολλά χρόνια και εκεί προγραμμάτιζαν να βγουν Παρασκευή ή Σάββατο, για να μεθύσουν και δεν έπαιρναν αυτοκίνητο. Έπαιρναν ταξί και γύριζαν σπίτι τους. Εδώ, θέλουμε να δείξουμε ότι, όταν έχουμε έρθει σε ευφορία μπορούμε να οδηγήσουμε, ότι είμαστε μάγκες».

Πηγή vice.com


Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :