Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Ξεκίνησε η λειτουργία του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.), για το νέο εκπαιδευτικό έτος

 Με επιτυχία ξεκίνησε προχθές (05-02-2018), το πρωί, στις εγκαταστάσεις των Σχολών Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας σε Αθήνα και Βέροια αντίστοιχα, η λειτουργία του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.) για το εκπαιδευτικό έτος 2017-2018.
Στις δύο Σχολές θα έχουν την ευκαιρία να μετεκπαιδευτούν συνολικά (76) στελέχη και συγκεκριμένα στην Αθήνα (44) σπουδαστές (41 από την Ελληνική Αστυνομία και 3 από την Κυπριακή Αστυνομία) και στη Βέροια αντίστοιχα, (32) στελέχη.
Κατά την έναρξη της μετεκπαίδευσης, στην έδρα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας στις Αχαρνές Αττικής, χαιρετισμό απηύθυνε η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος Αθανασία Κορκοντζέλου και η Διοικητής της Σχολής, Αστυνομικός Διευθυντής Σοφία Λαμπροπούλου, οι οποίες και ευχήθηκαν στους σπουδαστές γόνιμη και παραγωγική φοίτηση.
Στην έδρα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας στο Πανόραμα Βέροιας, στους σπουδαστές απηύθυναν χαιρετισμούς και ευχήθηκαν o Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Αστυνομικός Διευθυντής Χρήστος Σιμούλης, ως εκπρόσωπος του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγου Νικόλαου Ζησιμόπουλου καθώς και ο Διοικητής της Σχολής, Αστυνομικός Διευθυντής Διονύσιος Κούγκας.
Στόχος της μετεκπαίδευσης των Ανθυπαστυνόμων είναι η αναβάθμιση των γνώσεών τους σε επιστημονικά θέματα και η βελτίωση του επιπέδου τους σε υπηρεσιακά θέματα, ώστε μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους να είναι σε θέση να ανταποκριθούν επαρκώς στα νέα τους καθήκοντα ως Αξιωματικοί.
Στην κατεύθυνση αυτή, καταρτίστηκε και θα υλοποιηθεί πρόγραμμα εκπαίδευσης, αποτελούμενο από ποικίλες θεματικές ενότητες που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
  • Δικονομικά ζητήματα (ποινικό και δικονομικό δίκαιο).
  • Εγκληματολογικά - ανακριτικά ζητήματα και θέματα ιατροδικαστικής.
  • Θέματα διοίκησης προσωπικού.
  • Θέματα συνταγματικού – διοικητικού δικαίου, προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σχέσεων κράτους – πολίτη.
  • Θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος - θέματα ασφαλείας και τάξης, τροχαίας, αλλοδαπών, διαχείρισης κρίσεων, διερεύνησης εγκλημάτων, οργανωμένου εγκλήματος, διαχείρισης πληροφοριών κ.λπ.
  • Θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων, διεθνούς δικαίου, εθνικών θεμάτων και ευρωπαϊκής αστυνομικής συνεργασίας. 
     
    πηγή astynomia.gr


Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :