Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Το πρώτο ναρκοτεστ σε οδηγό από την Κυπριακή Αστυνομία

 


Σε οδηγό που περνούσε έξω από τα γραφεία της τροχαίας, διεξήχθη ο πρώτος έλεγχος νάρκοτεστ στην παρουσία των μέσων ενημέρωσης που κατέγραφαν τις εικόνες. 


Νωρίτερα ο διευθυντής και ο βοηθός διευθυντής της τροχαίας παρουσίασαν τον τρόπο που θα δίνεται δείγμα σάλιου ώστε να διαπιστωθεί εάν κάποιος οδηγός έχει κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών

Σύμφωνα με τον κύριο Σπύρου εξέταση νάρκοτεστ θα γίνεται μόνο στις περιπτώσεις όπου η αστυνομία κρίνει ότι το πρόσωπο ενδεχομένως να έχει κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Σε πρώτη φάση, ο αστυνομικός θα λαμβάνει δείγμα από την γλώσσα του οδηγού και εάν αυτό είναι θετικό τότε ο οδηγός θα πρέπει να δώσει μόνος του επιπλέον δείγμα σάλιου το οποίο θα αποστέλλεται στο κρατικό χημείο.

Τα αποτελέσματα από το κρατικό χημείο θα είναι στην διάθεση της αστυνομίας το αργότερο μέσα σε 15 μέρες. Επίσης, ο τροχονόμος θα ρωτά τον θετικό οδηγό και θα το καταγράφει στην έκθεση του εάν έχει τις τελευταίες ημέρες καταναλώσει οποιαδήποτε φάρμακα.

Τις επόμενες ημέρες η αστυνομία θα ενημερώσει το κοινό για το νέο μέτρο και από τις 25 του μήνα τίθεται σε εφαρμογή.
 *Φωτογραφίες: Ανδρέας Μανώλη


image

image

image

image

image

image

image

image

image

πηγή ant1iwo.com

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :