Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Νέο Ειδικό Μισθολόγιο ΕΔ-ΣΑ: Τι δείχνουν τα ενημερωτικά σημειώματα που έχουν ήδη αναρτηθεί;

 
Τα ενημερωτικά σημειώματα μισθοδοσίας Ιανουαρίου 2018 του νέου Ειδικού Μισθολογίου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που έχουν ήδη αναρτηθεί δείχνουν μειώσεις μικρές ή μεγάλες.
Ακόμη και σε όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο, όπου παρατηρείται μικρή ή μεγάλη αύξηση, αυτό οφείλεται στην ενσωμάτωση του επιδόματος παραμεθορίου στο μισθό. Στην ουσία και αυτά τα στελέχη έχουν υποστεί μείωση.
Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι η μείωση θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστούμε ότι η σύγκριση γίνεται με μισθό που δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως αν και το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί δις περί της αντισυνταγματικότητας σχετικών διατάξεων των νόμων 4093/2012 και 4307/2014.
Άγνωστο παραμένει επίσης αν εφαρμοσθεί το νέο Ειδικό Μισθολόγιο από την 1η Ιανουαρίου 2017, όπως προβλέπεται από το ν.4472/2017, οπότε και θα καλεστούν τα ε.ε. στελέχη να επιστρέψουν τα ποσά που τους αναλογούν.
Να σημειωθεί πάντως ότι η ΠΟΑΣΥ αναφέρει ότι πέραν των μειώσεων έχουν παρατηρηθεί και λάθη στις κρατήσεις αν και έγκαιρα είχαν ενημερώσει επί του θέματος αρμοδίως.
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης
 
πηγή   apostolospapaparisis.blogspot.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :