Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Αναδρομικά χρήματα περιμένουν 9.000 συνταξιούχοι Ειδικού Μισθολογίου-Κρίθηκαν παράνομες οι περικοπές των συντάξεων

 

Παράνομες κρίθηκαν οι περικοπές σε συντάξεις που αφορούν τα Ειδικά Μισθολόγια με τους δικαιούχους να αναμένουν στο προσεχές διάστημα να πάρουν αναδρομικά χρήματα. 
Έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτει ότι ήδη έχουν υπολογιστεί τα χρήματα, με το ποσό φτάνει τα 141 εκατομμύρια ευρώ.
Είναι ένα ποσό το οποίο δεν είχε προϋπολογιστεί και έτσι όλα δείχνουν ότι θα επιμεριστεί σε δόσεις μέσα στο επόμενο διάστημα, το οποίο μπορεί και να ξεπερνάει τους 12 μήνες.
Με το έγγραφο ανοίγει ο δρόμος για νομοθετική ρύθμιση ώστε να υπάρξει επιστροφή χρημάτων που παρακρατήθηκαν από πρώην ιατρούς του ΕΣΥ αλλά και καθηγητές ΑΕΙ.

Σε πρώτη φάση υπολογίζεται ότι πρόκειται για 4.581 ιατρούς και 4.560 καθηγητές οι οποίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματα που τους παρακρατήθηκαν λόγω των περικοπών του νόμου 4093/2012.
Με τον τρόπο αυτό ωστόσο φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή κρατήσεων που έγιναν σε πρώην εργαζόμενους του Δημοσίου οι υπάγονταν στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια και υπέστησαν παρόμοιες περικοπές.

πηγή thecaller.grΈνωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :