Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Μισθολόγιo Σ.Α & Ε.Δ: Τι ψηφίστηκε χθες για τις κρατήσεις

 Ψηφίστηκε χθες στη Βουλή τροπολογία που περιλαμβάνει διατάξεις που ρυθμίζουν θέματα εισφορών και κρατήσεων που διενεργούνται επί των αποδοχών των στελεχών των Ε.Δ & Σ..Α. υπέρ των μετοχικών ταμείων ώστε να καταστεί δυνατή η προσαρμογή στα νέα μισθολογικά που εισήγαγε ο Ν.4472/2017
Συγκεκριμένα στον Ν.4472/2017 προστίθεται το άρθρο 161 Α που εξουσιοδοτεί  τους κατά περίπτωση αρμοδίους  Υπουργούς και τον Υπουργό Οικονομικών για τον καθορισμό με κοινή απόφαση (ΚΥΑ) ύστερα από πρόταση των οικείων Διοικητικών Συμβουλίων,του ύψους, του ποσοστού και της βάσης του υπολογισμού των προβλεπόμενων εισφορών και κρατήσεων υπέρ των μετοχικών ταμείων Στρατού Αεροπορίας και Ναυτικού, των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των αντίστοιχων ειδικών λογαριασμών ενίσχυσης μερισματούχων, βάσει των νέων μισθολογικών δεδομένων, που εισήγαγε ο παραπάνω νόμος.

Οι παραπάνω αποφάσεις μπορεί να έχουν αναδρομική ισχύ από 1/1/2017 εφόσον οι αποφάσεις εκδοθούν έως 31/12/2017

Αναμένουμε την ΚΥΑ  για να δούμε τι ακριβώς θα ισχύσει ως προς το ύψος των κρατήσεων αλλά και την ημερομηνία εφαρμογής της.

                                            Η Συντονιστική Επιτροπή της Π.Α.Σ.Α.

Δείτε την τροπολογία που ψηφίστηκε πατώντας ΕΔΩ

πηγή  pasapolice.blogspot.grΈνωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :