Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Το ελληνικό διαβατήριο μεταξύ των ισχυρότερων στον κόσμο

 Σε ένα εκπληκτικό εύρημα, το ελληνικό διαβατήριο αναγνωρίστηκε ως ένα από τα πιο ισχυρά στον κόσμο.
Η χρηματοοικονομική εταιρία Arton Capital την κατέταξε στην έβδομη θέση στις τελευταίες τάξεις της κινητικότητας των διαβατηρίων. που μετράει τον αριθμό των χωρών που μπορεί κανείς να επισκεφθεί με το διαβατήριο δεδομένου ενός έθνους χωρίς να λάβει θεώρηση.
Η Σιγκαπούρη έχει χαρακτηριστεί ως η χώρα με το ισχυρότερο διαβατήριο στον κόσμο. Έδωσε στη Σιγκαπούρη βαθμολογία 159, που σημαίνει ότι οι κάτοχοι ενός διαβατηρίου της Σιγκαπούρης μπορούν τώρα να επισκεφθούν εύκολα 159 χώρες, είτε χωρίς θεώρηση είτε με την απόκτηση θεώρησης κατά την άφιξη.
Η Γερμανία κατέχει το σημείο για το δεύτερο ισχυρότερο διαβατήριο στις 158, ακολουθούμενο στενά από τη Σουηδία και τη Νότια Κορέα σε 157.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε βαθμολογία 156, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες πήραν 154.
Η Ελλάδα, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία κατέχουν την έβδομη θέση με σκορ 153.
Συνολικά 35 χώρες εμφανίζονται στους 10 κορυφαίους πιό ισχυρούς καταλόγους διαβατηρίων, τα περισσότερα από τα οποία (26) είναι ευρωπαϊκές χώρες, συνεχίζοντας την ιστορική παράδοση.
Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που η ασιατική χώρα έχει κάνει την πρώτη θέση.
*του Τάσου Κοκκινίδη

πηγή  akritasnews.com

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :