Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Μ. Χαρακόπουλος: Όχι «αλά καρτ» συνυπηρέτηση Αστυνομικών και Στρατιωτικών

 

Το ζήτημα της ίσης αντιμετώπισης μεταξύ των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, όσον αφορά τη συνυπηρέτηση των συζύγων, γεγονός που προκαλεί οικογενειακά και υπηρεσιακά προβλήματα, αναδεικνύει με ερώτησή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη,βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. 
Στην ερώτησή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει τα εξής:
«Σύμφωνα με επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) η Ομοσπονδία έχει γίνει αποδέκτης έντονων παραπόνων σχετικά με ζήτημα της συνυπηρέτησης συζύγωνΑστυνομικού με Στρατιωτικό. Σύμφωνα με την Π.Ο.ΑΞΙ.Α. το υπουργείο Εθνικής Άμυνας φέρεται να αγνοεί και να μην εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία σε αντίθεση με την Ελληνική Αστυνομία, με την αιτιολογία ότι ο Στρατός αποτελεί αρχαιότερο σώμα από την ΕΛΑΣ, εξάγοντας ως εκ τούτου το συμπέρασμα ότι ο αστυνομικός πρέπει να ακολουθεί τον στρατιωτικό.Στις καταγγελίες του συνδικαλιστικού οργάνου των Αξιωματικών της ΕΛΑΣ παρατίθεται συγκεκριμένη περίπτωση συζύγου Αστυνομικού Υποδιευθυντή που υπηρετεί στη Στερεά Ελλάδα, και η οποία είναι Υπαξιωματικός τουΣτρατού. Ενώ μέχρι σήμερα συνυπηρετούσε στη πόλη του συζύγου της, την μεταθέτουν σε υπηρεσία των Αθηνών, παραβλέποντας ότι συνυπηρετεί με τον σύζυγο της, επικαλούμενοι ότι το Π.Δ. 100/2003, που ρυθμίζει τις μεταθέσεις των αστυνομικών -όπου στις διατάξεις του άρθρου 17 παρ. 1 εδ. ιδ ορίζεται ρητά ότι «σε περιπτώσεις συνυπηρέτησης Αστυνομικών με Στρατιωτικών, ο κατά βαθμό κατώτερος ακολουθεί τον ανώτερο»-, δεν το έχει προσυπογράψει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.Περαιτέρω, στην επιστολή της ΠΟΑΞΙΑ καταγγέλλεται ότι οι διατάξεις του Ν. 3883/2010 «Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων – θέματα διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων κλπ», όπου προβλέπεται συνυπηρέτηση στρατιωτικών με άλλους κλάδους του Στρατού και άλλα Σώματα (Αεροπορία-Ναυτικό-Αστυνομία-Λιμενικό), εφαρμόζονται μόνο για τους υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις, αγνοώντας την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.
Όπως προκύπτει και από την εν γένει διαχείριση της υπόθεσης εκ μέρους του ΥΠΕΘΑ, υπάρχει μια ανισοβαρής προσέγγιση του ζητήματος, η οποία προκαλεί, πρωτίστως, οικογενειακά αλλά και υπηρεσιακά προβλήματα
».
Κατόπιν τούτων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς να επιληφθούν του ζητήματος δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα. 
πηγή newpost.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :