Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Νομικά αβάσιμη είχε κρίνει από το 2013 ο Συνήγορος του Πολίτη τη βάση υπολογισμού της κράτησης 4% υπέρ κλάδου ασθενείας

 Για το ζήτημα σχετικά με τη βάση υπολογισμού της εισφοράς συνταξιούχων 4% υπέρ Κλάδου Ασθένειας σε είδος, μετά τις διαδοχικές μειώσεις των συντάξεων, ο Συνήγορος του Πολίτη είχε, από τον Αύγουστο του 2013 εκπονήσει σχετικό πόρισμα το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Αρχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.synigoros.gr/?i=health-and-social-welfare.el.amfisbitiseis-eisfores.187067.
Με το πόρισμά του αυτό, το οποίο απηύθυνε προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και το οποίο παρέμεινε αναπάντητο, ο ΣτΠ ζητούσε ο υπολογισμός της εισφοράς να γίνεται επί του μεικτού ποσού των συντάξεων λαμβάνοντας υπόψη τις διαδοχικές μειώσεις που επιβλήθηκαν σε αυτές.
Πιο συγκεκριμένα ο Συνήγορος του Πολίτη υποστήριζε, ότι ο τρόπος υπολογισμού της κράτησης 4% υπέρ του κλάδου ασθένειας, όπως εφαρμοζόταν, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι μέχρι τότε μειώσεις, ήταν εσφαλμένος, ως νομικά αβάσιμος, και θα έπρεπε να επανεξεταστεί. 

Συμπληρωματικά Αρχεία
πηγή synigoros.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :