Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Ολοκληρώθηκε σεμινάριο 15 στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αστυνόμευσης και διαχείρισης συνόρων

 


Το σεμινάριο υλοποιήθηκε από την Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος ( NCA ) του Ηνωμένου Βασιλείου
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα (30 Ιουνίου 2017), σεμινάριο σε θέματα αστυνόμευσης και διαχείρισης συνόρων ( Border Police Training ), που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στο Πανόραμα Βέροιας.
Πρόκειται για σεμινάριο πενθήμερης διάρκειας το οποίο υλοποιήθηκε από την Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος (NCA) του Ηνωμένου Βασιλείου, με τη συμμετοχή δεκαπέντε (15) στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να επιμορφωθούν από έμπειρους και ειδικά καταρτισμένους εκπαιδευτές του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ οι κύριοι στόχοι της συγκεκριμένης εκπαίδευσης ήταν :
  • Να παράσχει στους αστυνομικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης επιπλέον προσόντα, ικανότητες και γνώσεις στην υποβολή ερωτήσεων και λήψη πληροφοριών από μετανάστες και άλλα άτομα που διέρχονται τα σύνορα, δίνοντας έμφαση στην «αξία» των πληροφοριών που μπορούν να εντοπιστούν σε ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Να ενθαρρύνουν τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε Υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης να αντιληφθούν τη σημερινή πραγματικότητα πέρα από τα ζητήματα της μετανάστευσης, στοχεύοντας κυρίως σε θέματα τρομοκρατίας.
  • Να βοηθήσουν τους αστυνομικούς στον εντοπισμό περιοχών καταγωγής των ατόμων, με αναζήτηση περισσότερων πληροφοριών για αυτά και όχι με βάση την πρώτη εικόνα του ατόμου κατά την άφιξή του.
  • Να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τις δυνατότητες πλαστογράφησης των ταξιδιωτικών εγγράφων.
  • Να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για το θεσμικό πλαίσιο του Ηνωμένου Βασιλείου.
Κατά την έναρξη του σεμιναρίου ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, μεταφέροντας επίσης τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγου Παναγιώτη Κορδολαίμη.
Τα πιστοποιητικά σπουδών στους συμμετέχοντες – εκπαιδευόμενους απένειμε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας, συνεπικουρούμενος από τον Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, ο οποίος τους ευχαρίστησε θερμά για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν.
Στην τελετή λήξης παρέστη επίσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Αστυνομικός Διευθυντής Χρήστος Σιμούλης.

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :