Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Κάτι λιγότεροι από 10.000 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

 


Αφίξεων συνέχεια στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου συνολικά 212 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν από το Σαββάτο μέχρι και το πρωί της Δευτέρας. Από αυτούς οι 89 πέρασαν στη Λέσβο, οι 68 στη Χίο και οι 55 στη Σάμο. 

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, ο συνολικός αριθμός των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στα νησιά αγγίζει για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες τους 10.000 - τόσοι ήταν στις αρχές Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, στη Λέσβο βρίσκονται 4.378 άτομα, στη Χίο 3.461 και στη Σάμο 2.095.

Στο μεταξύ, καθιστική διαμαρτυρία έξω από τους χώρους της υπηρεσίας ασύλου μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου στη Μόρια πραγματοποιούν από το πρωί της Δευτέρας ομάδες μεταναστών, κυρίως από χώρες της κεντρικής Αφρικής. Διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου που σε πολλές περιπτώσεις, όπως υποστηρίζουν, ξεπερνά τον έναν χρόνο.

πηγή tanea.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :