Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

O Ερυθρός Σταυρός Κομοτηνής εκπαιδεύει 1.800 αστυνομικούς σε Ροδόπη,Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

 


Το πρόγραμμα αφορά -πανελληνίως- σε 53.000 αστυνομικούς της ΕΛΑΣ, σε πρώτες βοήθειες και διαχείριση τροχαίων ατυχημάτων

3 Κομοτηναίοι εθελοντές Σαμαρείτες βρίσκονται στα Καλάβρυτα κι εκπαιδεύονται από τον Ερυθρό Σταυρό

 
Διονύσης Βοργιάς
Σε μια ακόμη θετική δράση προβαίνει ο Ερυθρός Σταυρός Κομοτηνής, που αυτό το διάστημα έχει μπει στο "πιλοτήριο" της εκπαίδευσης 1.800 αστυνομικών! 

Πιο αναλυτικά, την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση της πρώτης "φουρνιάς" αστυνομικών της Ροδόπης, ενώ, συνολικά, θα εκπαιδευτούν όλα τα μέλη της ΕΛΑΣ σε Ροδόπη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, δηλαδή περί των 1.800ων αστυνομικών.
Η παραπάνω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας μεγάλης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κι αφορά σε ένα σύνολο 53.000 αστυνομικών πανελληνίως.
"Οι αστυνομικοί εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες και στη διαχείριση τροχαίων ατυχημάτων. Αυτό ισχύει και για το νομό Ροδόπης, από τον Ερυθρό Κομοτηνής, ώστε να μπορούν οι αστυνομικοί να προσφέρουν τα μέγιστα", επιβεβαιώνει ο αρχηγός του Ερυθρού Κομοτηνής Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης, ο οποίος αναδεικνύει και το αυξημένο έργο του παραρτήματος Κομοτηνής, καθώς πέρα από την ίδια την πόλη, αλλά κι όλο το νομό Ροδόπης, έχει "επιφορτιστεί" και με την εκπαίδευση αστυνομικών από Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.

"Η εκπαίδευση στην Κομοτηνή έχει ήδη ξεκινήσει. Την προηγούμενη εβδομάδα εκπαιδεύτηκαν οι πρώτοι είκοσι, και η εκπαίδευση θα συνεχιστεί την 1η Ιουλίου, σε εκατοντάδες αστυνομικούς", εξηγεί ο κ. Ιμανιμίδης. Προφανώς, πρόκειται για μια αξιέπαινη μεν, χρονοβόρα δε, διαδικασία, καθώς το πλήθος των εκπαιδευτών Σαμαρειτών είναι ελάχιστο μπροστά στο αντίστοιχο των εκπαιδευομένων.
 
ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Τρεις εθελοντές διασώστες βρίσκονται από τη Δευτέρα και για δυο εβδομάδες, στα Καλάβρυτα, όπου εκπαιδεύονται από τον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό. Πρόκειται για μια πανελλήνια εκπαίδευση που έχει την έγκριση του προέδρου της κεντρικής διοίκησης του Ερυθρού Σταυρού Αντώνη Αυγερινού. 

Στα Καλάβρυτα, λοιπόν, βρίσκονται 3 Κομοτηναίοι μεταξύ των 58 συνολικά εθελοντών, που για δυο εβδομάδες γίνονται από εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενοι! Στόχος είναι η ακόμη καλύτερη κατάρτιση και τεχνογνωσία τους. 

"Οι εθελοντές εκπαιδεύονται σε καταστάσεις διοίκησης ομάδας και διμοιριών, σε θέματα τρομοκρατικής αντιμετώπισης, σε νέες τεχνικές πρώτων βοηθειών και διάσωσης. 

Με αυτό τον τρόπο έχουμε ακόμη καλύτερη εκπαίδευση, την οποία μπορούμε να προσφέρουμε στους πολίτες της χώρας μας", αναφέρει ο κ. Ιμανιμίδης.


πηγή xronos.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :