Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Οι ίδιοι οι γονείς προσφέρουν άθελά τους υλικό στις περισσότερες πορνογραφικές σελίδες

 Πολλοί γονείς παγκοσμίως αναρτούν καθημερινά στα κοινωνικά δίκτυα ή στο προσωπικό τους blog φωτογραφίες της οικογένειας και των παιδιών τους. Αυτό που δεν φαντάζονται είναι ότι έτσι προμηθεύουν με υλικό πολλά sites που απευθύνονται σε παιδόφιλους, σύμφωνα με τον Επίτροπο για Θέματα Ηλεκτρονικής Ασφάλειας των παιδιών στην Αυστραλία, Tobby Dagg. Συγκεκριμένα, η έρευνα που διεξήχθη από την ομάδα του έδειξε ότι το 50% των φωτογραφιών που βρέθηκαν σε σελίδες παιδόφιλων προέρχονταν από τις φωτογραφίες που είχαν ανεβάσει διαδικτυακά οι ίδιοι οι γονείς, αγνοώντας ότι μπορεί να τις κατεβάσει ή να τις αποθηκεύσει στον υπολογιστή του οποιοσδήποτε θέλει ανά τον κόσμο.
Οι ίδιοι οι γονείς προσφέρουν άθελά τους υλικό στις περισσότερες πορνογραφικές σελίδες!
Το Facebook, το Kik και το Instagram είναι κάποια από τα δίκτυα που εφοδιάζουν τους παιδόφιλους με υλικό. Πρόκειται για αθώες εικόνες παιδιών από όλο τον κόσμο που παίζουν, κάνουν μπάνιο ή γυμνάζονται, ωστόσο οι τίτλοι και τα σχόλια των χρηστών των συγκεκριμένων sites είναι προκλητικοί και χυδαίοι. Σύμφωνα με τον Dagg, μάλιστα, πολλοί χρήστες επικοινωνούν και εκτός του site για ν' ανταλλάσσουν υλικό.
Η «απήχηση» που έχουν αυτές οι φωτογραφίες είναι τεράστια. Ενδεικτικά, μία έρευνα του 2013 βρήκε ότι οικογενειακές φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σ' ένα συγκεκριμένο site, μέσα σε δέκα μόνο μέρες είχαν 1,7 εκατομμύρια προβολές, με πολλά από τα σχόλια να είναι καθαρά σεξουαλικού περιεχομένου.
Η ειδικός σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας, Susan McLean, υποστηρίζει ότι οι γονείς δεν έχουν την κατάλληλη ενημέρωση για να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους που κρύβει το ίντερνετ. Αυτόματα με το που ανεβάζουν μία φωτογραφία στο διαδίκτυο, χάνουν τον έλεγχο και έτσι αυτή μπορεί να καταλήξει στα λάθος άτομα. Συμπληρώνει, ακόμα, ότι από όλα τα γνωστά κοινωνικά δίκτυα, το Facebook είναι το πιο ασφαλές γιατί μπορεί κανείς να ελέγξει το κοινό που βλέπει τις φωτογραφίες του.
Γι' αυτό, την επόμενη φορά που θ' ανεβάσετε φωτογραφία με το παιδί σας, σκεφτείτε το διπλά!
Πηγή: smh.com.au

αναδημοσίευση από mama365.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :