Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο επιμόρφωσης (249) νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων

 


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες (24-06-2017), σεμινάριο επιμόρφωσης (249) νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 06 έως 23 Ιουνίου 2017.
Το σεμινάριο υλοποιήθηκε σε έξι εκπαιδευτικές σειρές στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα και σε μία στο παράρτημα της Σχολής στη Βέροια, διάρκειας δέκα ημερών η καθεμία.
Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι Αστυφύλακες, Υπαρχιφύλακες ή Αρχιφύλακες που κατέχουν οργανική θέση Αστυφύλακα και έχουν δικαίωμα συμμετοχής, δύνανται να συμμετάσχουν στις προαγωγικές εξετάσεις για το βαθμό του Αρχιφύλακα, οι οποίες γίνονται μετά από προκήρυξη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και διενεργούνται με μέριμνα και ευθύνη της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στην Αθήνα και στη Βέροια.
Οι υποψήφιοι εξετάζονται στα ακόλουθα μαθήματα:
  • Έκθεση Ιδεών (Ανάπτυξη θέματος).
  • Ουσιαστικό Ποινικό Δίκαιο.
  • Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο.
  • Αστυνομικό Δίκαιο.
  • Ξένες Γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική (προαιρετικά).
Οι επιτυχόντες προάγονται στο βαθμό του Αρχιφύλακα και παρακολουθούν υποχρεωτικά το εν λόγω σεμινάριο στη Σχολή Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας.
Η επιμόρφωση αυτή έχει ως σκοπό να μεταδώσει στους σπουδαστές, εκείνες τις νομικές και επαγγελματικές - πρακτικές γνώσεις, οι οποίες τους είναι απαραίτητες για να είναι σε θέση να εκτελούν σωστά τα καθήκοντα κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.
Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας δέκα ημερών, στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά και ουσιαστικά καταρτισμένοι διδάσκοντες καθηγητές.
Τα γνωστικά αντικείμενα του σεμιναρίου ήταν :
  • Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο - Εφαρμογή Ποινικών Υποθέσεων.
  • Θέματα Δημόσιας Ασφάλειας.
  • Θέματα Γενικής Αστυνόμευσης - Ειδικοί Ποινικοί Νόμοι.
  • Θέματα Τροχαίας.
  • Θέματα Αστυνομικού Ενδιαφέροντος - Διαλέξεις.
Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των εκπαιδευομένων, στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής σειράς, μεταξύ των άλλων, επιδόθηκαν στους αποφοιτήσαντες Αρχιφύλακες πιστοποιητικά σπουδών από το διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Ταξίαρχο Αναστάσιο Μανιάτη, παρουσία και άλλων Αξιωματικών της Σχολής.
Στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, στο Πανόραμα Βέροιας, σε αντίστοιχες τελετές, τα πιστοποιητικά σπουδών επιδόθηκαν στους εκπαιδευομένους, από το Διοικητή της Σχολής, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Διονύσιο Κούγκα.

πηγή astynomia.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :