Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Εκδηλώσεις στην Δράμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών 2017

 

Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως η “Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους” το 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με σκοπό, την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για την  αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών.
Ημέρα ευαισθητοποίησης για τις αιτίες του προβλήματος αυτού που ταλανίζει την κοινωνία και ιδιαίτερα του πιο ζωντανού και δυναμικού της κομματιού, της νεολαίας.
Στην χώρα μας, η πρωτοφανής και παρατεταμένη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών που συνεπάγεται ανεργία, κρίση αξιών και αρχών, αποπροσανατολισμό, απόρριψη της διαφορετικότητας και έλλειψη σωστών προτύπων οξύνουν δραματικά τις αιτίες μέσα από τις οποίες η νεολαία οδηγείται στην απομόνωση, στην απελπισία, στο φόβο και συχνά στα ναρκωτικά.
Χρέος όλων μας, πρωτίστως όμως της πολιτείας, η αντιμετώπιση των αιτιών στην ρίζα του προβλήματος που αφορά κυρίως στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα.
Τα ναρκωτικά δεν βρίσκονται στο περιθώριο, οι εξαρτησιογόνες ουσίες είναι εδώ και χρόνια στο κέντρο μιας σκληρής κοινωνικής πραγματικότητας.
Η αντιμετώπιση όμως του μεγάλου αυτού προβλήματος δημιουργεί ευθύνες και  υποχρεώσεις της κάθε τοπικής  κοινωνίας που οφείλει να πιέζει, να διεκδικεί και να απαιτεί πολιτικές λύσεις σε βάθος, να απαιτεί συλλογική ευθύνη και δέσμευση.
Ο καθένας από την θέση του, είτε αυτή είναι η πολιτεία, είτε η θεσμική τοπική κοινωνία, έχουμε υποχρέωση η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών να γίνει στην πράξη  καθημερινή προσπάθεια κατά της χρήσης των ουσιών και όχι απλά ακόμα μία επετειακή υποχρέωση που λησμονιέται την επόμενη ημέρα.
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ» την Πέμπτη 22 Ιουνίου θα διανέμει έντυπο υλικό σε κεντρικά σημεία της πόλης της Δράμας και οι επιστημονικοί συνεργάτες του Κέντρου θα συζητήσουν με τους πολίτες για το μεγάλο ζήτημα των εξαρτήσεων από τα ναρκωτικά.

mousiko narkotika 850

Οι εκδηλώσεις του Κέντρου σε συνεργασία με τον Δήμο Δοξάτου και τον Μορφωτικό Πολιτιστικό & Αθλητικό Σύλλογο Καλαμπακίου θα κορυφωθούν την Δευτέρα 26 Ιουνίου με έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Μυλωνά στο ΚΑΠΗ από τις 11:00, παραδοσιακούς χορούς με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Καλαμπακίου στις 19:30 στην πλατεία Καλαμπακίου, παράσταση Καραγκιόζη με το θέατρο σκιών του Κ.Κουγιουμτζή στις 20:00 στο ΚΑΠΗ και θα ολοκληρωθούν με μουσική συναυλία από το σύνολο «Ελεύθερης μουσικής έκφρασης» του Μουσικού Σχολείου Δράμας στις 21:00 στην πλατεία Καλαμπακίου. Την πρόληψη στον τόπο μας θα την κάνουμε πράξη μαζί!

Δράμα, 22/06/2017
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

πηγή dramania.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :