Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Βίτσας: Δεν θα μειωθούν οι μισθοί στρατιωτικών -Θα υπάρξουν αυξήσεις

 


«Το μισθολογικό κόστος του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας δεν μειώνεται ούτε κατά ένα σεντ. Δεν μειώνονται ούτε ένα σεντ οι μισθοί που απολαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στη βάση των νέων ειδικών μισθολογίων. Μιλάμε για από εδώ και πέρα, για αυτούς που θα βγούνε από τη Σχολή Ευελπίδων μετά από 4 χρόνια. Η ειδική ρύθμιση προβλέπει ότι δεν θα έχουμε μειώσεις ή θα είναι ελάχιστες αλλά και σε κάποια αλλά, στους ανώτερους βαθμούς, θα έχουμε και αυξήσεις».
Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, διευκρινίζοντας ότι η νέα ρύθμιση για τα ειδικά μισθολόγια θα ισχύσει για αυτούς που θα βγουν από τη Σχολή Ευελπίδων μετά από 4 χρόνια.
Το θέμα έθεσε νωρίτερα κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, κύρωσης μνημονίου συνεργασίας για τα εξοπλιστικά συστήματα μεταξύ Ελλάδας – Νορβηγίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας από τον κ. Βίτσα αποσαφηνίσεις σχετικά με την νέα ρύθμιση.
Παράλληλα, σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της, ο κ. Βίτσας αντέτεινε ότι, ο πόνος της είναι «γιατί άνοιξε και είναι ορατό πλέον, ότι τα μέτρα θα βγάλουν τη χώρα από τη μνημονιακή περίοδο, και θα τελειώσει ο μνημονιακός δρόμος». «Πέρσι τέτοιο καιρό, η Αντιπολίτευση έλεγε ότι θα υπάρχει κόφτης το 2017. Ότι επειδή δεν θα πιάσετε τίποτα, θα δημιουργήσετε περικοπές. Όμως εμείς είχαμε δότη για 600.000 συνταξιούχους», τόνισε ο κ. Βίτσας, σημειώνοντας ότι δεν θα σταματήσει η προσπάθεια της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την δίκαιη αναδιανομή.
«Η περίοδος του 2000 δεν ήταν ωραία, αυτή έφερε την έφερε την υπερχρέωση της χώρας. Αυτοί που κερδίζανε την υπερχρέωσαν. Τράπεζες, μιντιακά και πολιτικά συμφέροντα αναπαραγωγής της εξουσίας. Εμείς αναλάβαμε μια ευθύνη και θα την φέρουμε σε πέρας. Η συζήτηση θα γίνει και στη Βουλή και με την κοινωνία και η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα παραμείνει στο ρόλο του ρεπόρτερ γιατί πολιτική πρόταση δεν μπορεί να κάνει, δεν έχει και φοβάμαι ότι θα μπει σε στρατηγική αδιεξόδου», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός ‘Αμυνας.

πηγή aftodioikisi.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :