Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Συντάξεις: Ξαφνικός «θάνατος» στην προσωπική διαφορά (ΠΙΝΑΚΑΣ)

 Η εμμονή για μέτρα από το 2018 δεν φαίνεται ότι είναι απλά ένα διαπραγματευτικό χαρτί για τους δανειστές που μπορεί να βάζουν μπροστά το ΔΝΤ για να πάρει το ρόλο του «κακού» στη διαπραγμάτευση, ωστόσο φαίνεται να βολεύονται με τους... ρόλους έτσι όπως τους έχουν μοιράσει καθώς φαίνεται ότι η σκληρή γραμμή «βολεύει» και τη Γερμανία.

Σε κάθε περίπτωση και πέρα από την... υψηλή πολιτική, η διαπραγμάτευση φαίνεται ότι φέρνει τα «μαύρα μαντάτα» για τους συνταξιούχους πολύ νωρίτερα από ότι επιθυμεί η κυβέρνηση.

Το 1% του ΑΕΠ που απαιτεί ως περικοπές η μεριά των δανειστών μεταφράζεται σε 1,8 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να εξοικονομηθούν αλλιώς παρά με μειώσεις στις συντάξεις.

Οι μειώσεις σε καμία περίπτωση, κατά την κυβέρνηση, δεν μπορούν να έχουν οριζόντιο χαρακτήρα.

Έτσι επιχειρείται να βγει από το καλάθι των περικοπών η προσωπική διαφορά που προκύπτει στις κατώτατες συντάξεις, σε συντάξεις δηλαδή κάτω των 600 ευρώ το μήνα.

Αυτό ωστόσο αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από δύσκολο καθώς το ποσό από την περικοπή της προσωπικής διαφοράς από τα 600 ευρώ και άνω δεν φτάνει παρά σε ένα ποσοστό 0,75% του ΑΕΠ ή περίπου 1.35 με 1.4 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 400 με 450 εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει με έναν τρόπο να εξοικονομηθούν από το ασφαλιστικό και εδώ φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη λύση.

Όλα δείχνουν ότι οι δανειστές μπορεί να υποχωρήσουν στο ζήτημα αυτό και να δεχθούν να μην πειραχτούν συντάξεις κάτω από τα 600 ή και τα 700 ευρώ, ωστόσο για να υποχωρήσουν φαίνεται ότι θα ζητήσουν οι μειώσεις στην προσωπική διαφορά να έρθουν άμεσα και όχι σε βάθος 3 ως 5 ετών όπως επιθυμεί η κυβέρνηση.

Τι θα σημάνει η άμεση μείωση στην προσωπική διαφορά; (ΠΙΝΑΚΑΣ)


(newsit.gr 06/03/2017)

αναδημοσίευση από staratalogia.blogspot.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :