Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Το υπ. Δικαιοσύνης προωθεί εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς κρατουμένους

  Η διδασκαλία των ελληνικών ξεκινά από τις φυλακές σε Θεσσαλονίκη, Νιγρίτα και Γρεβενά .

Την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς κρατουμένους, προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, μέσω δράσης που «θα υλοποιηθεί άμεσα», όπως ανακοίνωσε το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, κατά την επίσκεψή του στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα αντιεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Ευτύχη Φυτράκη.   Σε πρώτη φάση, η διδασκαλία των ελληνικών ξεκινά από τρεις φυλακές της χώρας, στη Θεσσαλονίκη, τη Νιγρίτα και τα Γρεβενά και θα έχει δύο κατευθύνσεις. Η μία θα είναι η απευθείας διδασκαλία των αλλοδαπών κρατουμένων και η άλλη, η εκπαίδευση Ελλήνων, ή ελληνόφωνων επιστημόνων κρατουμένων, οι οποίοι στη συνέχεια θα μπορούν να διδάξουν άλλους κρατουμένους, δηλαδή, με την αλληλοδιδακτική μέθοδο. 
Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε τη συνεργασία του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, που είναι και ο επίσημος φορέας πιστοποίησης της γλώσσας, ενώ έχουν γίνει συναντήσεις και με τις διοικήσεις των ιδρυμάτων για τις τεχνικές λεπτομέρειες προώθησης της δράσης και ήδη συστήνεται ομάδα εργασίας που θα την υλοποιήσει.   Επίσης, ανακοινώθηκε ότι, με κοινή απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Υγείας, ήδη ξεκίνησε το έργο ομάδας εργασίας για την υγειονομική περίθαλψη των κρατουμένων. Χθες, επισκέφθηκε το νοσοκομείο κρατουμένων στην Αθήνα και θα επεκτείνει τη δράση της και στα καταστήματα κράτησης.   

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ 

Πηγή: www.lifo.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :