Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Υπ. Προστασίας Πολίτη: «Έρχεται» διάταξη για τους πυροσβέστες πενταετούς θητείας

 


«Συνεχίζουμε τη διαδικασία ένταξης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προαναγγέλλοντας την κατάθεση νομοθετικής διάταξης στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με τη σύμφωνη γνώμη των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για τη διασφάλιση της εργασίας που θα παρέχουν οι πυροσβέστες μέχρι τη μονιμοποίηση.
Νωρίτερα, διαβεβαιώσεις για τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς θητείας έδωσε και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, η οποία δέχθηκε να δει αντιπροσωπεία τους, μετά από την εισβολή στο υπουργείο.
«Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση.
Η υπουργός δεσμεύθηκε ότι «μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική διάταξη θα κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη.
Μετά τη συνάντηση οι πυροσβέστες παραμένουν έξω από το υπουργείο, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, και δύο αντιπροσωπείες τους έχουν μεταβεί στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι οι δεσμεύσεις της κ. Γεροβασίλη θα εφαρμοστούν. 
Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012, λήγει αύριο. Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται επειδή ζητούν τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.
πηγή naftemporiki.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :