Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Ο αστυνομικός Δημήτρης Βουσκίδης αναδείχτηκε "Θεσσαλονικιός της Χρονιάς" στην ψηφοφορία του Thestival.gr

 

Συγκεντρώνοντας το 47,06 % της προτίμησης των αναγνωστών του thestival.gr ο αστυνομικός Δημήτρης Βουσκίδης αναδείχτηκε «Θεσσαλονικιός της Χρονιάς» για το 2016.
Ο Δημήτρης Βουσκίδης είναι ο άνθρωπος που το καλοκαίρι του 2016 έσωσε από βέβαιο πνιγμό την σύζυγο του Ρώσου προξένου σε θάλασσα της Χαλκιδικής. Υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Η πράξη ηρωισμού
Το καλοκαίρι του 2016 ο 49χρονος αστυνομικός προέβη σε μια πράξη τόλμης σώζοντας τη ζωή μιας γυναίκας. Όντας εκτός υπηρεσίας και ενώ απολάμβανε τη θάλασσα από την παραλία διαπίστωσε ότι μια γυναίκα στο βάθος της θάλασσας αντιμετώπιζε πρόβλημα και κουνούσε έντονα τα χέρια της.
Χωρίς να χάσει χρόνο έπεσε στο νερό και την ανέσυρε στη στεριά. Για αρκετή ώρα προσπαθούσε να τη συνεφέρει παρέχοντάς της τις πρώτες βοήθειες. Τελικώς τα κατάφερε. Όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων η γυναίκα που έσωσε ήταν η σύζυγος του Ρώσου προξένου στη Θεσσαλονίκη.
Ο ίδιος αστυνομικός πριν από 14 χρόνια είχε διακριθεί ως ο καλύτερος αστυνομικός της Θεσσαλονίκης. Τότε είχε συλλάβει δύο κακοποιούς που δραπέτευσαν από τις φυλακές Κασσάνδρας.
Ο διαγωνισμός
Σκοπός της ψηφοφορίας δεν ήταν τόσο η καταγραφή της δημοφιλίας ενός προσώπου, όσο η υπενθύμιση σημαντικών ανθρώπων που προέβησαν σε σημαντικές πράξεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς που αφήσαμε πίσω μας.
Τα αποτελέσματα
Στον διαγωνισμό για τον «Θεσσαλονικιό της Χρονιάς» ψήφισαν 14.735 αναγνώστες. Η ψηφοφορία διήρκεσε 48ώρες. Κάθε αναγνώστης είχε το δικαίωμα να ψηφίσει μία φορά.
Ακολουθούν οι ψήφοι που συγκέντρωσε ο κάθε υποψήφιος.
Δημήτρης Βουσκίδης (6.935 ψήφοι) 47,06 %
π. Αθηναγόρας Λουκατάρης (2.630 ψήφοι) 17,85 %
Ελένη Αντωνιάδου (2.580 ψήφοι) 17,51 %
Παραολυμπιονίκες του Ρίο (1.710 ψήφοι) 11,61%
Γιώργος Μαυρίδης (600 ψήφοι) 4,07 %
Ελένη Μάνθου (120 ψήφοι) 0,81%
Παύλος Καγιαλής (95 ψήφοι) 0,64 %
Χρήστος Νικολέρης (65 ψήφοι) 0,44 %

Δημήτρης Βουσκίδης
Ο Δημήτρης Βουσκίδης είναι αστυνομικός. Υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Το καλοκαίρι του 2016 ο 49χρονος αστυνομικός προέβη σε μια πράξη τόλμης σώζοντας τη ζωή μιας γυναίκας. Όντας εκτός υπηρεσίας και ενώ απολάμβανε τη θάλασσα από την παραλία διαπίστωσε ότι μια γυναίκα στο βάθος της θάλασσας αντιμετώπιζε πρόβλημα και κουνούσε έντονα τα χέρια της. Χωρίς να χάσει χρόνο έπεσε στο νερό και την ανέσυρε στη στεριά. Για αρκετή ώρα προσπαθούσε να τη συνεφέρει παρέχοντάς της τις πρώτες βοήθειες. Τελικώς τα κατάφερε. Όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων η γυναίκα που έσωσε ήταν η σύζυγος του Ρώσου προξένου στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος αστυνομικός πριν από 14 χρόνια είχε διακριθεί ως ο καλύτερος αστυνομικός της Θεσσαλονίκης. Τότε είχε συλλάβει δύο κακοποιούς που δραπέτευσαν από τις φυλακές Κασσάνδρας.

πηγή thestival.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :