Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Την ίδρυση του CSI Institute ανακοίνωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης

 


 Του Δημήτρη Δελεβέγκου
Την ίδρυση του CSI Institute ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης σε συνέντευξη Τύπου. Όπως είπε, το ινστιτούτο, που θα έχει ως σκοπό, μεταξύ άλλων, την πρόληψη και ενημέρωση για το ηλεκτρονικό έγκλημα θα είναι το δεύτερο παγκοσμίως, θα χρηματοδοτείται από δωρεές και ευρωπαϊκά προγράμματα και θα τελεί υπό τον έλεγχο ορκωτών ελεγκτών λογιστών.
Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες για την παροχή δωρεών στο ινστιτούτο που θα έχει την μορφή μη κερδοσκοπικού σωματείου.
"Ήρθε η ώρα μου να φύγω από την Ελληνική Αστυνομία και να έρθω στο δημόσιο βίο ως πολίτης. Δεν κρατώ θυμό σε κανένα. Κοιτάζω παρακάτω, κάνω έργο. Μου αρέσει το αποτέλεσμα. Το ινστιτούτο αυτό είναι το δεύτερο που γίνεται στον κόσμο. Ήρθε για να μείνει. Είναι καταδικασμένο να επιτύχει. Εάν βρεθούν κάποιοι να κόψουν τη φόρα του ινστιτούτου, θα με βρουν απέναντι. Και ξέρουν τι σημαίνει θα με βρουν απέναντι. Πλέον δεν υπολογίζω τίποτα" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Σφακιανάκης.
Ειδικότερα, το ινστιτούτο θα διαθέτει 52 παραρτήματα ανά την Ελλάδα και θα στηρίζεται σε τρεις άξονες, της εκπαίδευσης, της πρόληψης και της ανάδειξης. Όπως ανέφερε μέσω του ινστιτούτου, τα παιδιά θα διδάσκονται κώδικα προγραμματισμού και θα παρέχονται επαγγελματικά εφόδια σε σχέση με την Πληροφορική.
Επίσης, η πρόληψη θα σχετίζεται με τη διερεύνηση κακόβουλων λογισμικών και διαδικτυακών απειλών και τη δημοσιοποίηση με αναλυτικές πληροφορίες – συμβουλές στην κοινωνία. Θα παρέχεται  εξειδικευμένη συμβουλευτική βοήθεια – ενημέρωση από ειδική ομάδα White Guards.
"Θα αξιοποιήσουμε τους "χάκερς" προς όφελος της κοινωνίας" ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης.
Να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες για την ίδρυση του ινστιτούτου αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου δύο μήνες.
"Έπρεπε να αποδείξω ότι υπάρχει έγκλημα στο διαδίκτυο"
Πραγματοποιώντας μία αναδρομή στην μέχρι τώρα πορεία του, ο κ.Σφακιανάκης ανέφερε:
"Όλοι με θεωρούσαν ότι είμαι κολλημένος με το διαδίκτυο. Εγώ είμαι κολλημένος με τη ζωή. Είκοσι δύο χρόνια ήμουν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πριν από 22 χρόνια ξεκίνησα μόνος μου σε ένα άχαρο σκοτεινό γραφείο. Σιγά - σιγά το 1998 ήρθε ο πρώτος συνεργάτης. Έτσι δύο άτομα κάναμε το πρώτο μας σερφάρισμα. Κανείς δεν με πίστευε, όλοι με θεωρούσαν ονειροπόλο. Κανείς δεν θεωρούσε ότι μέσα από τα καλώδια δεν γίνεται έγκλημα, έπρεπε να αποδείξω ότι υπάρχει έγκλημα στο διαδίκτυο".

πηγή capital.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :