Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ Σε τελικό στάδιο ο «ηλεκτρονικός» ΕΦΚΑ - Σύντομα ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης

 

Του Βασίλη Αγγελόπουλου Το πρώτο βήμα, έστω και με δυσκολίες και μικροπροβλήματα, δηλαδή η έναρξη της διαδικασίας της ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης, έγινε. Στόχος είναι να μπορούν στο εξής οι ασφαλισμένοι – επίδοξοι συνταξιούχοι, να υποβάλλουν όλοι την αίτησή τους, με ηλεκτρονικό τρόπο και για το λόγο αυτό στην ιστοσελίδα www.efka.gov.gr βρίσκονται όλα τα πιθανά απαραίτητα έντυπα (πχ αιτήσεις ή δικαιολογητικά που απαιτούνται). 

Τώρα, ο νέος Ενιαίος Φορέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ), πρέπει να ολοκληρώσει το ηλεκτρονικό μητρώο, έτσι ώστε να καταστεί εφικτό να γίνονται δίχως εμπόδια εγγραφές νέων ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Οι τεχνικές δυσκολίες που υπάρχουν για να ευοδωθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι πολλές και για το λόγο αυτό η εν λόγω διαδικασία πρόκειται να καθυστερήσει. Επόμενος στόχος είναι στις 23 Ιανουαρίου να τεθούν εν ισχύ οι προσωπικοί λογαριασμοί των ασφαλισμένων. Έτσι θα μπορεί μελλοντικά, ο ασφαλισμένος να έχει μια χρήσιμη ηλεκτρονική «καρτέλα», που θα δείχνει ποιος είναι ο χρόνος ασφάλισής του, αλλά και ποιες οι οφειλές από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, εάν υπάρχουν. Εννοείται φυσικά, ότι μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης λειτουργία του ηλεκτρονικού ΕΦΚΑ, λειτουργούν παράλληλα και όλες οι περιφερειακές υπηρεσίες, όπως ίσχυε έως τώρα.

πηγή dikaiologitika.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :