Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Αυτοκινούμενο x-ray στο τελωνείο των Κήπων τον Σεπτέμβριο του 2017

 Τον Σεπτέμβριο του 2017 θα λειτουργήσει στο τελωνείο των Κήπων το αυτοκινούμενο σύστημα X-RAY, το οποίο θα προστεθεί στον εξοπλισμό του τελωνείου για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου. 
Η διαδικασία προμήθειας τεσσάρων αυτοκινούμενων X-RAY, από τα οποία το ένα θα παραδοθεί στους Κήπους, προχωρά κανονικά, διαβεβαίωσε σήμερα (1/12) ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, κατά την παράδοση και παρουσίαση του κινητού x-ray scanner, αξίας 2 εκ. ευρώ, που δώρισε η “Παπαστράτος” Α. Β. Ε. Σ. στη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων του υπουργείου Οικονομικών. O ίδιος σημείωσε ότι στις αρχές του 2017 θα προχωρήσει και νέος διαγωνισμός για την προμήθεια άλλων 10 μηχανημάτων. 
Τη διάθεση του ενός από τα τέσσερα νέα αυτοκινούμενα συστήματα ελέγχου στο τελωνείο των Κήπων είχε προαναγγείλει τον περασμένο Αύγουστο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, και επιβεβαίωσε σήμερα και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, που επίσης παραβρέθηκε στη παρουσίαση που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. “Θα ενισχυθούν χερσαία τελωνειακά σύνορα, κυρίως στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου το πάρτι λαθρεμπορίας μικρών και μεγάλων συμμοριών θα χτυπηθεί ανελέητα”, ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κουίκ. 
Το αυτοκινούμενο σύστημα x-ray έχει ικανότητα ελέγχου έως και 80 φορτηγών ή κοντέινερ την ώρα. Μπορεί να «διαβάζει» με μεγάλη ταχύτητα, ευκολία και ακρίβεια το περιεχόμενο ενός φορτηγού ή ενός κοντέινερ και να εντοπίζει το λαθραίο φορτίο.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2015 τα λαθραία προϊόντα καπνού αντιστοιχούσαν στο 20% της συνολικής κατανάλωσης και το κράτος είχε απώλεια εσόδων που έφτασαν τα 637 εκατ. ευρώ.

πηγή e-vertigo.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :