Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Αδειάζει η δομή φιλοξενίας προσφύγων στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας

 

Σε ξενοδοχεία των Σερρών μεταφέρονται οι πρόσφυγες από τη Δράμα
Του Θανάση Πολυμένη
ΑΠΟ ΤΗΝ ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες διαμόρφωσης στο κτίριο της ΒΙ.ΠΕ. Δράμας, όπου στεγάζεται η δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στην πόλη. Όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα, (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ «Πρωινός Τύπος» 11 Οκτωβρίου 2016), εντός του κτιρίου πρόκειται να διαμορφωθούν με σχετικά χωρίσματα κατοικίες για τη διαμονή των οικογενειών, θα τοποθετηθεί θέρμανση, ενώ στον ισόγειο χώρο θα διαμορφωθούν διάφορες αίθουσες για τη φιλοξενία διαφόρων αναγκαίων υπηρεσιών, όπως αίθουσες διδασκαλίας για τα νήπια που δεν πηγαίνουν ακόμα σχολείο, υγειονομικές υπηρεσίες κτλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη δομή Φιλοξενίας της Δράμας περίπου 90 άτομα, τα οποία μέχρι την Κυριακή θα πρέπει να έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία, προκειμένου από εβδομάδα να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να αρχίσουν οι σχετικές εργασίες.
Το έργο της μεταφοράς των προσφύγων έχει αναλάβει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), ο οποίος με ευθύνη του βρήκε ξενοδοχεία στο Νομό Σερρών, όπου και θα τους μεταφέρει. Όπως μαθαίνουμε, στη Δράμα δεν βρέθηκαν ξενοδοχεία, καθώς είναι όλα πλήρη, προφανώς εξαιτίας των εκδηλώσεων της Ονειρούπολης.
Οι μαθητές του Δημοτικού
Άγνωστο παραμένει όμως αυτή τη στιγμή, το τι θα γίνει με τα 22 προσφυγόπουλα που φοιτούν στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας. Προφανώς τα παιδιά θα ακολουθήσουν τις οικογένειές τους στα ξενοδοχεία του γειτονικού Νομού των Σερρών και δεν έχει γίνει γνωστό, αν αυτά θα μεταφέρονται στο Δημοτικό Σχολείο της Δράμας καθημερινά από τις Σέρρες που είναι και μακρινή απόσταση ή αν θα σταματήσουν τα μαθήματα για όσο θα διαρκέσουν οι εργασίες και μέχρι να επιστρέψουν στη δομή Φιλοξενίας, ή τέλος, αν πηγαίνουν σε κάποιο άλλο σχολείο εκεί που θα βρίσκονται.
Τα έργα διαμόρφωσης
Να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι, η δομή Φιλοξενίας Προσφύγων, έφυγε πλέον από την ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης και πέρασε αποκλειστικά στην ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ πολλά θέματα στο δομή τα διαχειρίζεται ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.)
Όλο αυτό το διάστημα έγιναν οι απαραίτητες διεργασίες και έτσι από την ερχόμενη εβδομάδα εγκαθίσταται ο εργολάβος για να ξεκινήσει τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.
Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή αυτού του σημειώματος, στον όροφο θα διαμορφωθούν κατοικίες, θα γίνει διαμερισματοποίηση όπως λένε οι αρμόδιοι. Στα διαμερίσματα αυτά, θα μπορούν να κατοικούν μέχρι και 600 άτομα συνολικά, ενώ σ’ αυτά θα περιλαμβάνεται και στοιχειώδης εξοπλισμός για μαγείρεμα. Να σημειώσουμε εδώ, ότι, όταν εγκατασταθούν στη συνέχεια οι πρόσφυγες, τότε θα τους μοιραστούν προπληρωμένα κουπόνια, ώστε να αγοράζουν οι ίδιοι τα υλικά για τη διατροφή τους.
Στα έργα διαμόρφωσης του ορόφου αλλά και του ισογείου, περιλαμβάνονται φυσικά και τα έργα της θέρμανσης. Στο ισόγειο του κτιρίου στη ΒΙ.ΠΕ., θα διαμορφωθούν κατάλληλες αίθουσες στις οποίες θα στεγαστούν διάφορες αναγκαίες υπηρεσίες καθώς ήδη εργάζονται εκεί 70 άτομα με 8μηνη Κοινωφελή Εργασία, καθώς και αίθουσες για Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Κάποιες από τις αυτόνομες κατοικίες θα διαμορφωθούν επίσης και στον ισόγειο χώρο του κτιρίου.
πηγή proinos-typos.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :