Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Η τελετή παράδοσης του σπάνιου χειρογράφου Καινής Διαθήκης στη Δράμα (φωτογραφίες)

 

Με επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 17:00, η παράδοση-παραλαβή του σπάνιου χειρογράφου Καινής Διαθήκης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας, που επέστρεψε στην Ελλάδα μέσω Αμερικής και συγκεκριμένα μέσω της Λουθηρανικής Θεολογικής Σχολής του Σικάγου. 


Το ανεκτίμητο βυζαντινό κειμήλιο μετέφερε στη Δράμα ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, και αφού το παρέδωσε  κατά την ειδική τελετή, στη συνέχεια θα πάρει ξανά τη θέση του, έπειτα από έναν αιώνα, στη Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης στη Δράμα, από όπου την είχαν αρπάξει Βούλγαροι το 1917, μαζί με πολλούς ακόμη ιστορικούς και εκκλησιαστικούς θησαυρούς.
IMG 8509
Με ομιλία τους αναφέρθηκαν στην ιστορία του χειρογράφου και το πώς έφτασε στα χέρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Πατριάρχης Αμερικής κ. Δημήτριος και ο πρόεδρος Λουθηρανικής Θεολογικής Σχολής κ. Τζέιμς Νίμαν.
IMG 8457
IMG 8488
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος ο οποίος μίλησε για την ιστορική σημαντικότητα της επιστροφής του χειρογράφου της Καινής Διαθήκης.
IMG 8536
Μετά από τις ομιλίες, ακολούθησε η τελετή παραδόσεως - παραλαβής του χειρογράφου, από τα χέρια του κ. Δημητρίου και του κ. Νίμαν προς τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο.
IMG 8514
Η επιστροφή του κειμηλίου αυτού στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα πολυετών αφανών ενεργειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας η οποία εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίοτον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, που στρατεύθηκε στην υπόθεση αυτή και εργάσθηκε κατάλληλα στην Αμερική, αλλά και προς το Δικηγορικό Γραφείο του κ. Γεωργίου Τσουγκαράκη στη Νέα Υόρκη. Ο τελευταίος, μαζί με τους συνεργάτες του, κάλυψαν αφιλοκερδώς νομικά την όλη διαδικασία.

IMG 8565


πηγή dramania.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :