Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Η Αστυνομία προειδοποιεί: Προσοχή στις γιορτές

 

«Προσοχή στα πορτοφόλια σας, ειδικά σε χώρους με συνωστισμό» συνιστά η αστυνομία, μετά μάλιστα την επ' αυτοφώρω σύλληψη έξι επίδοξων πορτοφολάδων, μέσα σε αστικό λεωφορείο, στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, έξι άτομα, ηλικίας από 41 έως 70 ετών, εκμεταλλευόμενα συνθήκες συνωστισμού σε αστικό λεωφορείο, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το πορτοφόλι ηλικιωμένου επιβάτη, πλην όμως έγιναν άμεσα αντιληπτά και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ασφάλειας.
Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες λειτουργούσαν οργανωμένα, έχοντας αναλάβει συγκεκριμένους ρόλους προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους χωρίς να κινήσουν υποψίες.
Δύο εκ των δραστών προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διαφύγουν τη σύλληψη, ένας απ΄αυτούς κατείχε ναρκωτικά δισκία και ο 41χρονος, είχε παραβιάσει περιοριστικό όρο μετά την αποφυλάκισή του από Γενικό Κατάστημα Κράτησης όπου βρισκόταν για παρόμοια αδικήματα. Σημειώνεται ότι όλοι είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, για συναφή αδικήματα.
Με αφορμή το περιστατικό και προς αποφυγή παρόμοιων περιπτώσεων κλοπής τσαντών ή πορτοφολιών, στο πλαίσιο των γιορτών των Χριστουγέννων, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προτείνει:
  • Αποφεύγετε να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά.
  • Προστατέψτε ιδιαίτερα τις τσάντες και τα πορτοφόλια, σε χώρους με συνωστισμό, όπως στάσεις αστικών λεωφορείων, αστικά λεωφορεία, λαϊκές αγορές, καταστήματα με πολύ κόσμο, κεντρικούς δρόμους αγοράς κλπ.
  • Μην βάζετε τα πορτοφόλια σε εξωτερικές τσέπες ή στην πίσω τσέπη του παντελονιού
  • Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.
  • Μην αφήνετε τις τσάντες έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων.
  • Μην αφήνετε τις τσάντες σε διπλανές καρέκλες ή τραπέζια καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.


πηγή newsbomb.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :