Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

“Ενδοοικογενειακή βία και Αστυνομία ”,ομιλία του Α/Β' ΜΩΥΣΙΔΗ Ιγνατίου σε εκδήλωση με θέμα την ενδοοικογενειακή βία(video)

 Την Πέμπτη 24-11-2016 και ώρα 19:00’ , πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Προσοτσάνης , υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Προσοτσάνης, ομιλία με θέμα την ενδοοικογενειακή βία. 

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Αστυνόμος Β’ ΜΩΥΣΙΔΗΣ Ιγνάτιος, πτυχιούχος Κοινωνιολογίας και Διοικητής του Α.Τ. Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, του οποίου η ομιλία–παρουσίαση είχε τον τίτλο:
“Ενδοοικογενειακή βία και Αστυνομία ”.  
Στην ομιλία του, ο Α/Β’ ΜΩΥΣΙΔΗΣ Ιγνάτιος, αναφέρθηκε στις καινοτομίες του νόμου 3500/2006 («περί ενδοοικογενειακής βίας»), τις αλλαγές που αυτός ο νόμος επέφερε στην ακολουθητέα αστυνομική πρακτική, τις διάφορες δυνατότητες αρωγής και κοινωνικής συμπαράστασης που προσφέρει ο νόμος στα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας, ενώ, τέλος, παρουσίασε στατιστικά στοιχεία που αφορούσαν στη συγκεκριμένη μορφή εγκληματικότητας, για τον νομό της Δράμας , κατά το χρονικό διάστημα 2012 έως 2016.

Συγκεκριμένα , ο ομιλητής ανέφερε ότι την πενταετία 2012-2016 σχηματίστηκαν από όλες τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας 76 δικογραφίες ενδοοικογενειακής βίας, στις οποίες διαπράχθηκαν από τους δράστες 136 διαφορετικά αδικήματα, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ενδιαφέροντα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του προφίλ δραστών και θυμάτων.


Δείτε video με αποσπάσματα της εκδήλωσης εδώ από την σελίδα facebook της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Προσοτσάνης .


Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :