Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Πόσο κοστίζει μια αναβολή; Σε ισχύ το «αναβολόσημο» από το 2017

 

Μεταξύ των πολλών αλλαγών που επιφέρει ο νέος Νόμος 4446/2016, προβλέπεται για πρώτη φορά ως προϋπόθεση για τη χορήγηση αναβολής στην πολιτική και διοικητική δικαιοσύνη παράβολο υπέρ του ΤΑΧΔΙΚ.
Ειδικότερα:
Πολιτικά Δικαστήρια
Ειρηνοδικείο 20 €
Μονομελές Πρωτοδικείο 20 €
Πολυμελές Πρωτοδικείο 30 €
Εφετείο 40 €
Άρειος Πάγος 50 €
Διοικητικά Δικαστήρια
Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείου 30 €
Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο 40 €
Διοικητικό Εφετείο 50 €
Συμβούλιο της Επικρατείας 50 €
Παράλληλα, o Νόμος 4446/2016 περιλαμβάνει μία σειρά διατάξεων για αυξήσεις μεγαροσήμων, τελών και παραβόλων. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.
Στην αιτιολογική έκθεση του νόμου επισημαίνεται ότι η ρύθμιση αυτή ήταν αναγκαία, δεδομένου ότι μεγάλος όγκος των υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον της δικαιοσύνης προέρχεται από αναβολές υποθέσεων.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, το παράβολο «αναμένεται να λειτουργήσει καταρχάς αποτρεπτικά για την υποβολή αιτημάτων αναβολής, περιορίζοντάς τα στην πράξη στα υπαγορευόμενα από επιτακτικούς λόγους ανωτέρας βίας».
Ωστόσο, οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων αντιτείνουν πως η διάταξη για το «αναβολόσημο» είναι ισοπεδωτική, καθώς αγνοεί τόσο τον λόγο της αναβολής, όσο και την δικονομική θέση του αιτούντος.
Δείτε αναλυτικά το Νόμο 4446/2016 εδώ.

πηγή lawspot.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :