Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

SchoolBusNotes: Μάθε με ένα κλικ που βρίσκεται το σχολικό που μεταφέρει το παιδί σου!

 


Περιμένετε το σχολικό λεωφορείο που φέρνει το παιδί σας από το σχολείο αλλά αυτό αργεί και δεν ξέρετε σε πόση ώρα θα φτάσει… Θέλετε να αλλάξετε το χρονοδιάγραμμα μεταφοράς, παίρνετε τηλέφωνο στο σχολείο και δεν μπορείτε να πιάσετε γραμμή.
Της Ελένης Λαζάρου
Τα προβλήματα αυτά περνούν στο παρελθόν με μία έξυπνη μια ενιαία πλατφόρμα λογισμικού: τη SchoolBusNotes.
Η SchoolBusNotes δημιουργήθηκε από μία ενθουσιώδη  ομάδα που αποτελείται από εξειδικευμένους μηχανικούς και επαγγελματίες που διατηρούν αμείωτο ενδιαφέρον για τη τεχνολογία του σήμερα και κατέχουν τεχνογνωσία στον χώρο της σχολικής μεταφοράς.
Ένας από αυτούς, ο Δημήτρης Συναπίδης, μιλάει στο ΚoolΝews.gr και την Ελένη Λαζάρου.
Πώς γεννήθηκε η ιδέα για την υπηρεσία SchoolBusNotes;
«Ένα πρωί μιλούσαμε με ένα συνεργάτη στο τηλέφωνο και μου ανέφερε πως τα 10 λεπτά της συνδιάλεξης ήταν στο δρόμο με το 3χρονο αγοράκι του και περίμεναν το σχολικό. «Φτιάξτε μια εφαρμογή να σου λέει πότε έρχεται να μην περιμένουμε στο δρόμο», είπε μεταξύ αστείου και σοβαρού, και το πήραμε τοις μετρητοίς...».
Πώς ακριβώς λειτουργεί;
«Λέγοντας SchoolBusNotes αναφερόμαστε σε μια πλατφόρμα από πολλά λογισμικά τα οποία επικοινωνούν και αλληλοτροφοδοτούνται. Μια εφαρμογή σχεδιάζει τα βέλτιστα δρομολόγια για να καταφέρουμε να μειώσουμε την διάρκεια και την απόσταση ενός δρομολογίου.
Υπάρχει εφαρμογή στο σχολικό για την παρακολούθηση του προγραμματισμού και την αποστολή των ειδοποιήσεων, υπάρχει εφαρμογή στο Γραφείο Κίνησης για το προγραμματισμό των δρομολογίων, το χειρισμό των συνεχών αλλαγών, τη διαχείριση των πόρων και την παρακολούθηση της εκτέλεσης του μεταφορικού έργου, και τέλος υπάρχει και η εφαρμογή για τους γονείς».
Τι πληροφορίες λαμβάνει ένας γονέας μέσω της εφαρμογής;
«Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, ο γονέας λαμβάνει μια ειδοποίηση για την επικείμενη άφιξη του σχολικού. Η ειδοποίηση στέλνεται αυτόματα σε χρόνο που έχει ορίσει ο ίδιος, π.χ 3 λεπτά πριν την άφιξη. Εάν ο γονέας δεν είναι παρών στην επιβίβαση ή αποβίβαση του μαθητή, παίρνει ειδοποίηση για αυτήν. Ένα σενάριο στο οποίο εκείνος είναι στο γραφείο το απόγευμα, θα ειδοποιηθεί άμεσα πως το παιδί κατέβηκε από το σχολικό στη στάση του.
Ακόμα, μια οποιαδήποτε στιγμή, ο γονέας μπορεί να δει στην εφαρμογή, πού είναι το όχημα, εάν το παιδί έχει ανέβει ή κατέβει, σε πόση ώρα τα όχημα θα φτάσει στη στάση, πότε είναι το επόμενο δρομολόγιο, ή ποιές αλλαγές έχουν γίνει στο προγραμματισμό.    
Και τελευταία αλλά μοναδική λειτουργία, ο γονέας με 2 κλικς μπορεί να ακυρώσει ένα δρομολόγιο για το παιδί, να αλλάξει σε ένα δεύτερο προορισμό όπως για παράδειγμα το σπίτι ενός συγγενή, του διαζευγμένου γονέα, ενός συμμαθητή  ή το χώρο εργασίας του. Αυτές οι αλλαγές μπορούν να γίνουν οποτεδήποτε, χωρίς τη διαμεσολάβηση του Γραφείου κίνησης με αυτόματους ελέγχους και επικοινωνία. Μοιάζει ανέφικτο αλλά έχουμε πετύχει 100% ακρίβεια. Δε γίνεται αλλιώς».
Ποιο είναι το κόστος, κατά προσέγγιση, για τη χρήση της υπηρεσίας;
«Για τον γονέα δεν υπάρχει κάποιο κόστος. Αρκεί να έχει ένα κινητό και να εγκαταστήσει την εφαρμογή μας.
Όσον αφορά στα σχολεία, αυτά κερδίζουν από την χρήση της υπηρεσίας περισσότερο από το οποιοδήποτε κόστος, έχοντας οικονομικότερα δρομολόγια. Και επιπρόσθετα έχουν καλύτερη διαχείριση και παροχή υψηλών υπηρεσιών προς τους γονείς για μια λειτουργία αρκετά σημαντική και ευαίσθητη».
Ποια είναι τα σχέδιά σας για την εφαρμογή;
«Ξεκινήσαμε βέβαια με την ελληνική αγορά, συνεχίσαμε με εγκαταστάσεις στη Μεγάλη Βρετανία, προετοιμάζουμε εγκαταστάσεις στα Εμιράτα και έχουμε αρκετές προσφορές που τρέχουν σε Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και Πολωνία».
Τι άλλο έχετε κάνει πριν και τι άλλο κάνετε παράλληλα;
«Με καταγωγή από τις τηλεπικοινωνίες και αρκετά χρόνια στην ERICSSON στον ΟΤΕ και σε συστήματα ΕRP, φτάσαμε κάποια στιγμή να δημιουργήσουμε μια εταιρεία με αντικείμενο την ανάπτυξη Β2Β εφαρμογών  και καταλήξαμε το 2014 με σημαντική ώθηση από την FUNDBOX να ασχολούμαστε αποκλειστικά με την υπηρεσία SchoolBusNotes.
Παράλληλα αναπτύσσουμε  κάποια πολύ στοχευμένα διαδικτυακά εργαλεία τα οποία δε μπορούμε να περιγράψουμε γιατί είναι και αυτά αρκετά πρωτότυπα αλλά όχι ακόμα έτοιμα».
Τι σχέδια έχετε για το μέλλον;
«Ένα και απλό: να κάνουμε τη SchoolBusNotes ένα standard των σχολικών μεταφορών». 

πηγή koolnews.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :