Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Ορίστηκαν τριάντα σημεία σε καταστήματα της Δράμας με ειδική σήμανση θηλασμού

 


Της Σουζάνας Θεοδωρίδου 
Με αφορμή την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού - από την 1η έως και την 7η Νοεμβρίου -  η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, η Τοπική Οργάνωση Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Δράμας, ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας, ο Σύλλογος Επι.Κοινωνώ & Συν.Βιώνωκαι η ομάδα δημιουργικού παιχνιδιού PLAYGROUP Δράμας, συμμετείχαν στην 4η Γιορτή Θηλασμού, το περασμένο Σάββατο 5 του μηνός, στην πλατεία Ελευθερίας.
Στο πλαίσιο της γιορτής, ορίστηκε η δημιουργία τριάντα σημείων θηλασμού σε καταστήματα της πόλης μας, τα οποία θα έχουν ειδική σήμανση, προκειμένου να εξυπηρετούνται μητέρες με βρέφη, σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.
Η δράση, ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας στο πλαίσιο της 4ης Γιορτής Θηλασμού. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρξε σχετική ενημέρωση από τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδας, ενώ διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό, και υπήρξε δημιουργική απασχόληση παιδιών με θέμα τον θηλασμό.
Ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας, κ. Αργύρης Πατακάκης, στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην σημαντική αυτή δράση, στον καθοριστικό ρόλο του θηλασμού για τα βρέφη, και στην προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσπάθεια. Μια κοινωνία που είναι ενημερωμένη και ευαισθητοποιημένη, πάντοτε έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Η υποστήριξη θηλασμού του μητρικού γάλακτος, παίζει καθοριστικό ρόλο και ιδιαίτερα στις νέες μητέρες, για να γνωρίζουν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια ευαισθητοποιεί την κοινωνία μας, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η κίνηση του Εμπορικού Συλλόγου, να διαθέτει ασφαλείς χώρους, ώστε να μπορεί η μητέρα όταν χρειάζεται να θηλάσει το παιδί της».
Ακολούθως, η θεματική αντιπεριφερειάρχης κα. Γεωργία Χειράκη, ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της: «Σήμερα γιορτάζουμε τον μητρικό θηλασμό, το οποίο θεωρώ ότι είναι το πιο σπουδαίο δώρο τόσο για την μητέρα όσο και για το βρέφος. Όλοι μαζί, γιορτάζουμε σήμερα για να αναδείξουμε την σπουδαιότητα και το θείο δώρο του μητρικού θηλασμού».
Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος της Ομάδας Μητρικού Θηλασμού, κα. Ελένη Αβραμίδου, «Κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες γιορτάζουμε τον μητρικό θηλασμό, ώστε να αποκτήσουν όλοι εικόνες θηλασμού. Ορισμένες φορές, θεωρείται ταμπού όταν μια μητέρα θηλάζει δημόσια. Εμείς βρισκόμαστε σε αυτή την Γιορτή, για να δείξουμε ότι αυτό που κάνουμε είναι μια φυσιολογική διαδικασία, και δεν είναι τίποτα παραπάνω από την ανάγκη ενός μωρού να τρέφεται οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί. Αυτό στηρίζει και ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας, ορίζοντας σημεία θηλασμού στα καταστήματα τους».
Τέλος, η εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, κα. Δέσποινα Μπιτζικίδου, μίλησε για την συμμετοχή τριάντα καταστημάτων, στα οποία ήδη έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλοι χώροι προκειμένου να φιλοξενήσουν την μητέρα με το βρέφος για την ώρα του θηλασμού.
Αξίζει να αναφέρουμε, ότι η Γιορτή, έγινε με στόχο την προώθηση του μητρικού θηλασμού, την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κόσμου για τα πολλαπλά οφέλη του. Παράλληλα, ένας ακόμη στόχος της Γιορτής, ήταν να δημιουργήσει εικόνες θηλασμού στην κοινωνία μας, η οποία τις έχει αντικαταστήσει με εικόνες σίτισης βρεφών και παιδιών με τεχνητό γάλα.
πηγή proinos-typos.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :