Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Αντισυνταγματική η ρύθμιση Αθανασίου που έδινε αμνηστία στους καταχραστές δημοσίου χρήματος

 


Ομόφωνα αντισυνταγματική κρίθηκε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η «εκ παραδρομής ρύθμιση» (νομοθετική διάταξη του νόμου 4254/2014) του πρώην υπουργού  Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου που ίσχυσε μόνο για μερικές ημέρες, με την οποία αμνηστεύονταν κάποιοι κατηγορούμενοι ή καταδικασθέντες για το αδίκημα της κατάχρησης δημοσίου χρήματος.
Ο κ. Αθανασίου είχε ζητήσει συγνώμη για την απαλοιφή της συγκεκριμένης διάταξης του Ποινικού Κώδικα και έσπευσε να την επαναφέρει με τροπολογία, δηλώνοντας ότι διεγράφη εκ παραδρομής. Τελικά η Ολομέλεια του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου έκρινε με την υπ΄  αριθμ. 3/2016 απόφασή της ότι η επίμαχη ρύθμιση είναι αντισυνταγματική. Συγκεκριμένα, οι αεροπαγίτες έκριναν ότι «η υποπαράγραφος ΙΕ, 12 της παραγράφου ΙΕ του άρθρου πρώτου του νόμου 4254/2014 με την οποία καταργήθηκε η περίπτωση δ’ του άρθρου 263 Α του Ποινικού Κώδικα, αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 47 παρ.3 και 4 και 26 του Συντάγματος».


πηγή newsit.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :