Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Νέα ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας για τις δράσεις της στην Ελλάδα

 
Η Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Ελλάδα (Υ.Α.), παρουσιάζει σήμερα τη νέα ιστοσελίδα donors.unhcr.gr, που αφορά την ανθρωπιστική της δράση, που χρηματοδοτείται από κρατικούς, θεσμικούς και ιδιωτικούς φορείς. Η ιστοσελίδα, διαθέσιμη στα ελληνικά και τα αγγλικά, περιλαμβάνει πληροφορίες για τις δραστηριότητες της Ύπατης Αρμοστείας στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, στατιστικά στοιχεία, όπως επίσης συλλογές φωτογραφιών και βίντεο.
Μέσω της νέας ιστοσελίδας παρέχεται μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με προγράμματα άμεσης βοήθειας και προστασίας με στόχο την εξεύρεση λύσεων για τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Η ιστοσελίδα, περιέχει μια υποσελίδα, που αφορά το πρόγραμμα στέγασης για υποψήφιους προς μετεγκατάσταση και ευάλωτους αιτούντες άσυλο, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων.
Μια ακόμα υποσελίδα, περιλαμβάνει τις δράσεις της Υ.Α. που πραγματοποιούνται με την οικονομική στήριξη της Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ενδεικτικά, περιέχει πληροφορίες για την τρέχουσα μεγάλης κλίμακας προσπάθεια της Υ.Α. να στηρίξει το έργο των Αρχών στην προετοιμασία των χώρων φιλοξενίας προσφύγων ενόψει του χειμώνα. Η Ύπατη Αρμοστεία και οι εταίροι της, έχουν ήδη διανείμει πάνω από 200.000 είδη για το χειμώνα, όπως χειμωνιάτικα ρούχα, υπνόσακους και θερμικές κουβέρτες, σε αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά. Έχουν επίσης προσφέρει τη δυνατότητα διαμονής σε προκατασκευασμένα σπίτια αντί για σκηνές σε περίπου 1.800 ανθρώπους.

πηγή kavalapress.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :