Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Ενημέρωση Ιατρικού Συλλόγου Δράμας για προβλήματα και περιορισμούς στις συνταγογραφήσεις ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

 


  Δελτίο τύπου Ιατρικού Συλλόγου Δράμας αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί στις συνταγογραφήσεις του ΕΟΠΥΥ.
  Οιατρικός σύλλογος για μια ακόμη φορά αναγκάζεται να ενημερώσει τους Δραμινούς συμπολίτες μας για τα συνεχή και χωρίς προοπτική βελτίωσης προβλήματα της συνταγογράφησης, που ταλαιπωρούν και κλινικούς και εργαστηριακούς ιατρούς και ασθενείς ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. 

  Γνωστοποιούμε ότι, από σήμερα ενσωματώθηκαν τα αριθμητικά όρια στις διαγνωστικές εξετάσεις, στο σύστημα της συνταγογράφησης σε σχέση με την διάγνωση αφ’ ενός ενώ αφ’ ετέρου συνυπάρχουν και οικονομικοί περιορισμοί. Συγκεκριμένα εξετάσεις, τις οποίες καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, κοστολογούνται αυτόματα από το σύστημα και βγαίνει μήνυμα υπέρβασης του ποσού που καλύπτει το ταμείο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο κλινικός να συνταγογραφήσει, να ψάχνει εκ νέου στο σύστημα νέες-παραπλήσιες διαγνώσεις. Έτσι ο ιατρός κατασπαταλά πολύτιμο χρόνο, καθυστερεί τους ασθενείς του και γενικά ασχολείται με γραφειοκρατικά ζητήματα εις βάρος της δουλειάς του και των ιατρικών του καθηκόντων. 

  Απαιτούμε επιτέλους την άμεση διευθέτηση των προβλημάτων αυτών. Η χρήση των διαγνωστικών πρωτοκόλλων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά ο τρόπος εφαρμογής χωλαίνει, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στα ιατρεία της πόλης μας και όλης της χώρας. 

  Δεδομένου ότι, για τον ιατρικό σύλλογο Δράμας η αξιοπρέπεια τόσο των ιατρών, όσο και των ασθενών, είναι στην κορυφή των προσδοκιών και πεποιθήσεών μας και ταυτόχρονα η τελευταία γραμμή άμυνας μέχρι έσχατων, ζητούμε την συμπαράσταση των ασθενών, ενημερώνοντας τους ταυτόχρονα ότι δεν ευθύνεται η πλειοψηφία των ιατρών για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. 

  Ευελπιστούμε να εισακουστούμε από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και να λυθούν άμεσα τα προβλήματα. Θεωρούμε ότι θα πρέπει επιτέλους να επανασυσταθεί η επιτροπή διαβούλευσης αποτελουμένη από ειδικούς, σε θέματα διαγνωστικών πρωτοκόλλων και συνταγογράφησης, εργαστηριακούς και κλινικούς ιατρούς (υπό την επίβλεψη του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου και των ιατρικών συλλόγων της χώρας). 
  Χρειάζεται λοιπόν πολιτική βούληση προς την σωστή κατεύθυνση, διότι η εφαρμογή μέτρων από επιτροπές υπουργείων και από αναρμόδια - άσχετα επιτελεία έχει ως αποτέλεσμα τα προαναφερθέντα απαράδεκτα προβλήματα.                            ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ         ΟΛΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ                            ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ

  πηγή dramania.gr

  Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

  About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

  Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

  Subscribe to this Blog via Email :