Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Χτίσιμο» πρόσθετου αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα

 


Του Γιώργου Παλαιτσάκη
Πρόσθετο αφορολόγητο όριο για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους καλύψουν πάνω από το 80% του ετησίου εισοδήματος τους με δαπάνες εξοφληθείσες με πλαστικό χρήμα ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών καθώς επίσης και επιπλέον έκπτωση φόρου για ειδικές κατηγορίες προσωπικών δαπανών, οι οποίες εξοφλούνται με τέτοια μέσα, όπως π.χ. τα ιατρικά έξοδα, προβλέπει το σχέδιο με τα κίνητρα για την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών που είχε ετοιμάσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη σελίδα 32 του τόμου των 130 σελίδων με τον απολογισμό του έργου του Τρύφωνα Αλεξιάδη στο υπουργείο Οικονομικών, η διάταξη για τη σύνδεση των εκπτώσεων φόρου με το ύψος των δαπανών που γίνονται με ηλεκτρονικά μέσα προβλέπει:  1. Τη διασύνδεση της έκπτωσης φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ  (αφορολόγητο) με γενικές δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών, ως ποσοστό του δηλωθέντος εισοδήματος.  2. Την  έκπτωση φόρου για λοιπές δαπάνες (πχ. ιατρικά) που πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών. 3.  Όσοι επιτυγχάνουν ποσοστά μεγαλύτερα του 80% του εισοδήματός τους, θα επιβραβεύονται με πρόσθετο αφορολόγητο ποσό. 4. Όσοι ξεπερνούν τα τεθέντα όρια δαπανών  με χρήση τραπεζικών μέσων πληρωμής, θα λαμβάνουν επιπλέον λαχνούς συμμετοχής (ενδεικτικά για κάθε 1000 επιπλέον ευρώ δαπανών,έναν επιπλέον λαχνό συμμετοχής στην κλήρωση). 5. Για τους μόνιμους κατοίκους νησιών όπου ίσχυε το υπό κατάργηση ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, θα ισχύει για δαπάνες που πραγματοποιούν (εντός του συνόλου των ανωτέρω νησιών) επιπρόσθετη έκπτωση από το φόρο , η οποία θα υπολογίζεται με συγκεκριμένο μεσοσταθμικό συντελεστή επιβάρυνσης. 6. Εξαιρέσεις  από τη ρύθμιση σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών με κριτήρια την ηλικία καθώςκαι τον τόπο μόνιμης κατοικίας αυτών. Επιπλέον, από τις πληροφορίες που αποκαλύπτονται μέσα από τον τόμο αυτό σχετικά με τα νομοσχέδια που προετοίμαζε ο κ. Αλεξιάδης, προκύπτει ότι στην τελική του μορφή το σχέδιο για τον ειδικό επαγγελματικό λογαριασμό των επιχειρήσεων δεν προέβλεπε ότι θα ήταν ακατάσχετος.

πηγή www.dikaiologitika.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :