Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Πάνω από 6,7 τόνους κάνναβης και 45.630 δενδρύλλια κατάσχεσε η ΕΛ.ΑΣ. [εικόνες]

 

Στους πρώτους δέκα μήνες του 2016 κατασχέθηκαν περισσότεροι από 6,7 τόνοι κάνναβης, 45.630 δενδρύλλια κάνναβης, 62.646 ναρκωτικά δισκία, 178,7 κιλά ηρωίνης και 101 κιλά κοκαΐνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Παράλληλα, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2016, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας χειρίστηκαν συνολικά 8.653 υποθέσεις ναρκωτικών σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά 11.220 άτομα για αδικήματα που αφορούν τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων που έγιναν σε διάφορες περιοχές της χώρας κατασχέθηκαν περίπου 3,2 τόνοι κάνναβης και περισσότερα από 40 κιλά ηρωίνης και 29 κιλά κοκαΐνης, ενώ συνελήφθησαν 30 μέλη εγκληματικών οργανώσεων.
Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία τον Οκτώβριο χειρίστηκε τρεις από τις πλέον σημαντικές υποθέσεις του 10μηνου και αποδήμησε πλήρως τέσσερα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα εμπορίας και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, με αφορμή τις πρόσφατες σημαντικές επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ, τόνισε:«Ο αγώνας κατά της μάστιγας των ναρκωτικών είναι διαρκής και επίμονος. Η Ελληνική Αστυνομία εργάζεται μεθοδικά και στοχευμένα και τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας έρχονται να αποδώσουν σημαντικές επιτυχίες απέναντι στα οργανωμένα εγκληματικά κυκλώματα των ναρκωτικών. Είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε όσους εισάγουν, διακινούν και εμπορεύονται το θάνατο - είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για τη νέα γενιά και τους πολίτες της χώρας μας. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που δίνει καθημερινά τη μάχη κατά των ναρκωτικών αλλά και τους πολίτες, των οποίων η συμβολή στη μάχη αυτή, είναι σημαντική».
Όπως τονίζεται, επίσης, από την ΕΛ.ΑΣ τα ναρκωτικά που κατάσχονται από τις αστυνομικές Αρχές καίγονται σε κατάλληλες εγκαταστάσεις, ενώπιον Επιτροπής, στην οποία προεδρεύει Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών και μετέχουν οι Προϊστάμενοι της διωκτικής Αρχής που ενήργησε την προανάκριση και της αρμόδιας Υπηρεσίας της οικείας Περιφέρειας.
Με τη διαδικασία αυτή καταστράφηκαν, χθες, με μέριμνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από παλαιότερες υποθέσεις. Ειδικότερα καταστράφηκαν περισσότερα από 968 κιλά κάνναβης, 58 κιλά ηρωίνης, 46 κιλά κοκαΐνης, 400 γραμμάρια οπίου και 1.000 δενδρύλλια κάνναβης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: iefimerida.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :