Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Επέτειος Πολυτεχνείου – 43 χρόνια μετά

 Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ Πολυτεχνειο! Σας μιλά ο Ραδιοφωνικός Σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων. Κάτω η χούντα, κάτω ο Παπαδόπουλος, έξω οι Αμερικάνοι, κάτω ο φασισμός, η χούντα θα πέσει από το λαό…

Με αυτά τα μηνύματα σαράντα δύο χρόνια πριν, οι ελεύθεροι αγωνιζόμενοι φοιτητές,οι ελεύθεροι αγωνιζόμενοι Έλληνες έδωσαν την ίδια τους τη ζωή για τα ιδανικά τους και την ανατροπή της Χούντας των Συνταγματαρχών. Έβαψαν τοίχους και ιστορία με το αίμα τους και αψηφώντας σφαίρες και τανκς, προτίμησαν να πεθάνουν στο όνομα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Τα μηνύματα της επετείου του πολυτεχνείου είναι επίκαιρα και σήμερα ζούμε σε μια Ελλάδα υπό διεθνή επιτήρηση και οικονομικό έλεγχο, σε μια Ελλάδα των 580 ευρώ και της εργασιακής εφεδρείας, με κρατικά Πανεπιστήμια πλήρως απαξιωμένα, και της εκχώρησης της εθνικής της κυριαρχίας σε Ευρωπαίους "εταίρους".

Όπως και τότε, έτσι και σήμερα 43 χρόνια μετά συνεχίζουμε να έχουμε όνειρα  που τα πνίγουμε γιατί δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να  "αναπνεύσουν"... 

Η φετινή επέτειος φαντάζει πιο επίκαιρη από ποτέ...το πολυτεχνείο ΖΕΙ!

Πίσω απ' τα κάγκελα ελεύθεροι χιλιάδες
στο δρόμο περπατάει αργά η φοβέρα,
πίσω απ' τα σίδερα ονειρεύονται μανάδες
παιδιά που έχουνε αλλάξει σε μια μέρα.

Μπροστά απ' τα κάγκελα οι σκλάβοι που φοβούνται
όπλα κρατάνε και ο δρόμος τους ανήκει
πίσω απ' τα κάγκελα φωνές που δε φοβούνται
και μοιάζουν θάλασσα που πλέει ένα καϊκι.

Πίσω απ' τα σίδερα τα μάτια της γενιάς τους
χαμογελάνε σ' ένα φως που ξημερώνει
έξω στο δρόμο η ντροπή κι η παγωνιά τους
βήμα με βήμα την ελπίδα τη σκοτώνει.


πηγή e-evros.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :