Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Ερώτηση 37 βουλευτών της ΝΔ για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

 


Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι τομεάρχες Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κυριαζίδης και Αθανασίους Δαβάκης, στην οποία επισημαίνονται «τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκαλέσει και εξακολουθούν να προκαλούν οι αλλαγές που επήλθαν στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας».
Στην ερώτηση, που συνυπογράφεται από άλλους 35 βουλευτές του κόμματος, τονίζεται ότι «πέντε μήνες μετά την ψήφιση του Ν. 4387/2016 και λόγω του αντιφατικού, ασαφούς και κυρίως ανερμήνευτου περιεχομένου των νέων διατάξεων, οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αδυνατούν να προβούν στην έκδοση συνταξιοδοτικών πράξεων, με αποτέλεσμα οι οικογένειες όσων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έχουν εξέλθει της υπηρεσίας να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Και όχι μόνον τούτο, αλλά και όσοι ευρίσκονται ακόμη εν υπηρεσία να μην γνωρίζουν με ποιο καθεστώς θα αποχωρήσουν και κυρίως με ποιες διατάξεις και πώς θα υπολογιστεί η σύνταξή τους».
«Η κυβέρνηση υποχρεούται να λύσει το πρόβλημα που δημιούργησε, καθόσον τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας το λιγότερο που απαιτούν από αυτήν είναι ο σεβασμός στην αντιμετώπιση των θεμάτων τους, ως ελάχιστη αναγνώριση στην πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο», τονίζουν οι βουλευτές.
AdTech Ad
Διαβάστε την ερώτηση των 37 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ΕΔΩ

πηγή liberal.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :