Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

«Walk For Freedom» στη Δράμα για τα 27.000.000 θύματα της σύγχρονης σκλαβιάς

 Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Με τη συμμετοχή Δραμινών πολιτών, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η δράση «Walk For Freedom» σε συνεργασία με την Οργάνωση Α2, το περασμένο Σάββατο 15 Οκτωβρίου.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, ολοκληρώθηκε η παγκόσμια διεθνής δράση του «Walk For Freedom», σε διοργάνωση της παγκόσμιας εθελοντικής οργάνωσης «Α21», που στόχο έχει να ρίξει φως και να ενημερώσει όλο και περισσότερους ανθρώπους για τα 27.000.000 άντρες, γυναίκες και παιδιά, θύματα της σύγχρονης σκλαβιάς.
Η «Α21», συστάθηκε μετά από την απόφαση απλών, καθημερινών ανθρώπων, να αναλάβουν ευθύνη για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Άρης Μωυσιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην εκδήλωση, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Περπατάμε για την Ελευθερία, περπατάμε ενάντια στη σκλαβιά, και την σωματεμπορία των ανθρώπων. Σε συνεργασία με την Α21 και τον εκπρόσωπο της στο Νομό Δράμας, κ. Ησαΐα Χατζηκωνσταντίνου, διοργανώνεται η δράση για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Δράμα. Είμαστε πραγματικά πολύ ενθουσιασμένοι για αυτή την εκδήλωση. Με όλους τους Δραμινούς που συμμετέχουν, δίνουμε ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στη σκλαβιά των ανθρώπων».
Στόχος αυτής της διοργάνωσης είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες ενάντια στην εμπορία των ανθρώπων, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της Δράμας στην Α21 και πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κ. Νευροκοπίου, κ. Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου: «Σε παγκόσμιο επίπεδο η Α21, η οποία διατηρεί 11 γραφεία σε 10 χώρες, διοργανώνει την ίδια ημέρα το «Walk For Freedom», το οποίο έχει ως σκοπό να ρίξει «φως» στα 27.000.000 άντρες, γυναίκες και παιδιά που είναι θύματα της σύγχρονης σκλαβιάς. Η σύγχρονη σκλαβιά, μπορούμε να πούμε ότι είναι και η εμπορία ανθρώπων. Είναι ένα σοβαρό θέμα, το οποίο μας απασχολεί τα τελευταία χρόνια και προσπαθούμε να ρίξουμε «φως». Μπορούμε να πούμε ότι και το προσφυγικό έχει σχέση με την εμπορία των ανθρώπων. Η συμμετοχή της Α21, ενάντια στην εμπορία των ανθρώπων και στο προσφυγικό ήταν κυρίως να έχει παρατηρητές και να παρακολουθεί τα παιδιά τα οποία μπορεί να έχουν πέσει θύματα εμπορίας. Είναι σημαντικό το έργο της Α21, ενώ θα ήθελα να τονίσω ότι υπάρχει και ένας τηλεφωνικός αριθμός, το 1109, στον οποίο μπορεί κάποιος ανώνυμα να καταγγείλει οποιοδήποτε περιστατικό πέσει στην αντίληψη του».
Ακολούθως, η εκπρόσωπος της Α21 για την Θεσσαλονίκη κα. Κάλλη Μυτιληναίου, υποστήριξε ότι είναι ιδιαίτερα συμβολικός ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε ένας περίπατος, και όπως επισήμανε η ίδια, πρέπει να γίνονται «βήματα» προς την αντιμετώπιση της εμπορίας των ανθρώπων.
«Η Α21, είναι μια παγκόσμια Οργάνωση, η οποία είναι ενάντια στην σκλαβιά των ανθρώπων. Παίρνουμε μέρος σε ένα από τα τριακόσια περπατήματα, τα οποία γίνονται ταυτόχρονα την ίδια ημέρα. Δίνουμε μια κραυγή ενάντια στην ανθρώπινη σκλαβιά. Το περπάτημα, σημαίνει πως πηγαίνουμε βήμα…βήμα, για κάθε άτομο που είναι στη σκλαβιά, ένα βήμα προς ένα άτομο».

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :