Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Mετατρέψετε άμεσα την φύλαξη των ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας σε επιτήρηση με εποχούμενες περιπολίες

 Mετατρέψετε άμεσα την φύλαξη των ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας σε επιτήρηση με εποχούμενες περιπολίες
Κύριε Αρχηγέ, 

Το χθεσινό τραγικό περιστατικό με την απώλεια δύο συνανθρώπων μας, που έλαβε χώρα έξω από το κέντρο φιλοξενίας «Φέσσα» στο
Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και τα όσα διαδραματίστηκαν μετά από αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει απλά αντικείμενο προβληματισμού, αλλά οφείλει να γίνει η απαρχή γενναίων και σοβαρών αποφάσεων, σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις συγκεκριμένες δομές.
Το ευτύχημα ότι χθες δεν θρηνήσαμε επιπλέον θύματα, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην πράξη αυτοθυσίας των συναδέλφων της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι συνάδελφοι, σπεύδοντας άμεσα στο σημείο και ενεργώντας άκρως επαγγελματικά, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους συναδέλφους που βρίσκονταν εντός του φυλακίου, καθώς επίσης και τον δράστη του Τροχαίου, οι οποίοι δέχονταν σφοδρές επιθέσεις από εξαγριωμένο πλήθος ατόμων που προέρχονταν από τις δομές, με τεράστιο κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.
Το σπασμένο όχημα της ΕΛ.ΑΣ., το καμένο όχημα του δράστη, το σπασμένο ιδιωτικό όχημα του συναδέλφου με το οποίο μετέβη στο κέντρο φιλοξενίας για την εκτέλεση υπηρεσίας, οι δύο τραυματίες συνάδελφοι της ΔΙΑΣ και της ΥΑΤ, οι τραυματίες εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και οι σφοδρές επιθέσεις των προσφύγων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη ότι οι Αστυνομικοί οι οποίοι καλούνται σε καθημερινή βάση να βρίσκονται σταθεροί στις συγκεκριμένες δομές, στις οποίες φιλοξενούνται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, δεν μπορούν να αποτρέψουν το παραμικρό, παρά μόνο θέτουν την ζωή τους σε κίνδυνο.

Κύριε Αρχηγέ,

Σας καλούμε να μετατρέψετε άμεσα την φύλαξη των ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας σε επιτήρηση με εποχούμενες περιπολίες, όπως άλλωστε είχε πράξει και προ μηνών η Γ.Α.Δ.Θ. και εξαιτίας αντιδράσεων άλλων φορέων σταμάτησε.
Οποιαδήποτε άλλη λύση θα αποτελεί ημίμετρο, συνεχίζοντας να εκθέτει τους συναδέλφους που εκτελούν υπηρεσία στις δομές σε άμεσο και σοβαρό κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.
Οι Έλληνες Αστυνομικοί δεν είναι αναλώσιμοι, ούτε το μέσο για την επίλυση λάθος πολιτικών επιλογών της εκάστοτε Κυβέρνησης.
Τέλος, ο συνδικαλιστικός ρόλος μας, επιβάλλει σε περίπτωση που συνεχιστεί το συγκεκριμένο καθεστώς φύλαξης των δομών, να απευθυνθούμε στην Ελληνική δικαιοσύνη για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας και τη διαφύλαξη της αρτιμέλειάς μας.
Ο Πρόεδρος
 
 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος
 

Ο Γεν. Γραμματέας
 
ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος
πηγή: aspapolice.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :